• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Massage van de 7 chakra’s

 

Massage van de 7 Chakra’s

 

6 daagse cursus Massage van de 7 Chakra’s

 

Volgens de Oosterse traditie heeft ieder mensen zeven chakra’s, die als wielen rondtollen en het mogelijk maken om pure levenskracht op te nemen.  Het woord chakra, komt uit het Sanskriet  en betekent wiel, rad of schijf.  Het begrip is afkomstig uit het tantristische hindoeïsme, waarmee de zeven zenuw-knooppunten worden aangeduid die zich tussen staartbeen en kruin in het menselijk lichaam bevinden. Elk knooppunt heeft te maken met bewustzijn en ontwikkeling, groei en inzicht.

De werking van elk chakra is specifiek en een belangrijk onderdeel van het hele systeem. Een chakra kan geblokkeerd of verstoord raken door bijvoorbeeld een slechte ervaring, die emotioneel onverwerkt is gebleven.

De cursus Chakra massage is een Holistische Energetische Massage waarin de verbindingen tussen de verschillende lichaamsniveaus (mentaal, sociaal, fysiek, emotioneel, spiritueel e.d.) verduidelijkt worden.

De kracht van deze cursus is dat we de chakra’s helder en praktisch benaderen en uitgeleggen. We blijven zogezegd met beide benen op de grond. De chakra’s  worden gekoppeld aan delen van het lichaam, lichamelijke klachten, bewustzijnsniveaus, onze overtuigingen en patronen, het innerlijk kind en nog veel meer. Eigenlijk worden ze gekoppeld aan het leven van alle dag. Hierdoor worden chakra’s heel herkenbaar en begrijpelijk en daardoor toepasbaar in ons dagelijks leven.

We leren holistische massagetechnieken om iedere chakra apart te kunnen behandelen, maar ook massages waarin we het gehele chakrasysteem benaderen.

 

Inhoud van de cursus

Werking van de 7 hoofdchakra’s.
Chakra’s en emoties / gevoelens.
Chakra’s en hun fysieke gevoelens en lichamelijke klachten.
Invloed van chakra verstoringen op lichaam en geest.
Blokkades herkennen en behandelen.

Visualisaties van de chakra’s.
7 chakra lichaamsmassages en bijbehorende oefeningen.
Chakramassages van het gehele chakrasysteem (aan de voor- en achterzijde van het lichaam)

 

 

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap de volledige chakramassage opbouwen. Deze cursus ondersteunt je eigen bewustwordingsproces en helpt je dat in te zetten voor je cliënten. Je leert hoe het werken met chakra’s een hulpmiddel kan zijn tijdens je massage (-therapie) sessies.

Aan het slot van deze cursus gaan we het Chakrapad bewandelen; een unieke en bijzondere manier om onze chakra’s te ervaren.

 

 

De 6 daagse cursus Massage van de 7 Chakra’s is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, VBAG, NVST en BATC.

 

 

Kosten voor de 6 daagse training Massage van de 7 Chakra’s: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 550,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

Data 2020:  30 september en 7 en 28 oktober en 4, 11 en 18 november 2020

Data 2021: 12, 19 en 26 maart en 9, 16 en 23 april 2021 

 

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.