Massage van de 7 chakra’s

Massage van de 7 Chakra’s

 

6 daagse cursus Chakra massage

 

Volgens de Oosterse traditie heeft ieder mensen zeven chakra’s, die als wielen rondtollen en het mogelijk maken om pure levenskracht op te nemen.  Het woord chakra, komt uit het Sanskriet  en betekent wiel, rad of schijf.  Het begrip is afkomstig uit het tantristische hindoeïsme, waarmee de zeven zenuw-knooppunten worden aangeduid die zich tussen staartbeen en kruin in het menselijk lichaam bevinden. Elk knooppunt heeft te maken met bewustzijn en ontwikkeling, groei en inzicht.

De werking van elk chakra is specifiek en een belangrijk onderdeel van het hele systeem. Een chakra kan geblokkeerd of verstoord raken door bijvoorbeeld een slechte ervaring, die emotioneel onverwerkt is gebleven.

Een chakra kan dan te open of te gesloten raken. Een verstoring in een bepaalde chakra heeft altijd consequenties voor het hele chakrasysteem – en dus ook voor je welzijn -, omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding staan.

 

De cursus Chakra massage

De cursus Chakra massage is een Holistische Energetische Massage. De kracht van deze cursus is dat we de chakra’s  praktisch benaderen en helder uitleggen. We blijven zogezegd met beide benen op de grond. De chakra’s  worden gekoppeld aan delen van het lichaam, lichamelijke klachten, bewustzijnsniveaus, onze overtuigingen en patronen, het innerlijk kind en nog veel meer. Hierdoor worden chakra’s heel herkenbaar en begrijpelijk en daardoor toepasbaar in ons dagelijks leven.

D.m.v.  holistische massagetechnieken leren we je iedere chakra apart  behandelen, maar er zijn ook massages waarin we het chakrasysteem als geheel behandelen.

 

Inhoud van deze cursus

Werking van de 7 hoofdchakra’s.
Chakra’s en emoties / gevoelens.
Chakra’s en hun fysieke gevoelens en lichamelijke klachten.
Invloed van chakra verstoringen op lichaam en geest.
Blokkades herkennen en behandelen.
Visualisaties van de chakra’s.
7 chakra lichaamsmassages en bijbehorende oefeningen.
Chakramassages van het gehele chakrasysteem (aan de voor- en achterzijde van het lichaam)

 

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap de volledige chakramassage opbouwen. Deze cursus ondersteunt je eigen bewustwordingsproces en helpt je dat in te zetten voor je cliënten. Je leert hoe het werken met chakra’s een hulpmiddel kan zijn tijdens je massage (-therapie) sessies.

Aan het slot van deze cursus gaan we het Chakrapad bewandelen; een unieke en bijzondere manier om de chakra’s te ervaren.

 

 

De 6 daagse cursus Massage van de 7 Chakra’s is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VBAG en BATC.

 

 

Kosten voor deze training zijn  € 575,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee. 

 

Data 2018:  30 oktober en 6, 13, 20 en 27 november en 11 december 2018

Data 2019:  14, 21, 28 oktober en 4, 11 en 18 november 2019

 

 

Reageren is niet mogelijk