• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Haptische Lichaamsmassage

Haptische Lichaamsmassage

 

Een 4 daagse Haptische lichaamsmassage

 

Letterlijk betekent haptonomie; de kunst van het aanraken. Hierin staat het aanraken, het gevoel en het gevoelsleven centraal.

Haptonomie zou je kunnen benoemen als: iemand ontmoeten zoals hij/zij is, met alle (on)hebbelijkheden en dat affectief bevestigen, zodat het veilig is om te voelen en daarmee naar buiten te komen.

Haptonomie is een visie binnen de menswetenschappen waarin het lichaam, het gevoel en het brein als een geheel gezien wordt. Binnen de haptonomie wordt het  in verbondenheid zijn met die drie delen van het mens-zijn sterk benadrukt. Ook kan men wel of niet in verbondenheid zijn met  de omgeving.

Binnen de haptonomie wordt het belangrijk gevonden om met  aandacht bij de ander te zijn. Met  aandacht bij wat ons gevoel ons vertelt. Met aandacht bij wat ons raakt en bij wat dat met ons doet. Het is aangeboren om te kunnen voelen wat wel en niet goed voor ons is.

 


Gevoelens zijn belangrijk, ze bepalen immers voor een groot gedeelte wat je doet, de keuzes die je van daaruit maakt en hoe vervolgens het leven voor je verloopt.
Spanningen kunnen je leven danig beïnvloeden, waardoor er blokkades en lichamelijke klachten kunnen plaatsvinden, wat vervolgens weer een grote invloed heeft op je geestelijk welbevinden.

 

Door middel van aanraking kom je in contact met deze spanningen, blokkades en je gevoelens die hier onder liggen. Je wordt uitgenodigd om je innerlijke strijd op te geven (spanning) en je te openen voor onderliggende gevoelens. Het gevolg is dat je in een diepe ontspanning komt, zodat energie in je lijf weer gaat stromen en daardoor een natuurlijk evenwicht wordt bewerkstelligd.

 

De Haptische lichaamsmassage is een volledige lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het loslaten van energetische blokkades.

Een massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Het zelfherstellend vermogen wordt hierdoor geactiveerd.
Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. Een Haptische massage heeft ook een positief effect op de chakra’s en de meridianen; het geeft een harmoniserende impuls aan ons hele wezen.

 

Tijdens de training verdiepen wij ons ook in zowel de Haptische als de Holistische massage.

De Holistische/Energetische massage is afkomstig uit de Oosterse landen en is bedoeld om je energie weer te voelen en te laten stromen. Door de Haptische en de Holistische massage samen te voegen, brengen het beste van twee visies samen en komt het lichaam weer makkelijker in balans. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en heb je meer levensenergie.

 

De Haptische lichaamsmassage is zowel een schitterende start als een mooie aanvulling voor jezelf.

 

 

Inhoud van de cursus

De volledige Haptische lichaamsmassage.
Achtergrond van Haptische massage.
Haptische bewustwordingsoefeningen.

Bewustwording van jouw energie en die van je cliënt.

Jezelf energetisch beschermen.
Contra indicaties.

 

 

De 4 daagse cursus Haptische Lichaamsmassage is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, VBAG, NVST en BATC.

 

Kosten voor de 4 daagse cursus Haptische Lichaamsmassage: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 400,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

 

Data 2020: 27 oktober en 3, 10 en 17 november 2020

 

Data 2021:  12, 19 en 26 mei en 2 juni 2021

 

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.