• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

AROMA THERAPIE EN AROMA MASSAGE

Aroma Therapie en Aroma Massage

 

2 Daagse cursus Aroma Therapie en Aroma Massage

 

 

Wanneer je een massage geeft, ligt de focus met name op de beleving van de fysieke aanraking. Daarnaast besteed je als masseur ook aandacht aan de andere zintuigen. Gedimd licht met een warme kleurtoon voor het zicht, rustgevende muziek voor het gehoor en een glas water voor na de massage. Een fijne geur in de ruimte waar je masseert beïnvloed ook voor een groot deel de ervaring van je klant. Dit kan een algemene geur zijn die je zelf vindt passen bij massage, maar je kunt deze ook bepalen aan de hand van de stemming van je klant.

 

Bij aromatherapie wordt gewerkt met etherische oliën.  Deze holistische therapie heeft als doel om de gezondheid te verbeteren op zowel het fysieke, mentale als emotionele vlak. Etherische oliën zijn gemaakt van een deel van een boom of plant, bijvoorbeeld de bloem of de vrucht. Het wordt ook wel de essentie van een plant genoemd en daarom wordt de term essentiële olie hiervoor ook gebruikt. In vergelijking met bijvoorbeeld amandelolie is een etherische olie veel sterker geconcentreerd, doordat het op een andere manier verkregen wordt.

Deze natuurlijk essentiële oliën hebben eigen unieke en ongelofelijke krachtige eigenschappen. Ze beïnvloeden niet alleen het fysieke lichaam, maar werken helend op vele niveaus, zoals fysiek, emotioneel en spiritueel.

 

Wanneer je etherische olie wilt toepassen bij massage, is het belangrijk dat je weet wat je doet. Welke olie is geschikt voor deze persoon op dit moment én past het in de massage die je geeft. Ook dosering en het combineren van verschillende oliën is belangrijk. Kennis over de eigenschappen van elke etherische olie en hoe deze toegepast kan worden is essentieel.

 

Aromatherapie en massage gaat uit van de holistische werkwijze, dit betekent dat de behandeling van invloed is op zowel het lichaam, de geest, onze gedachten en emoties.

 

Tijdens de cursus gaan we dieper in op de werking van de aroma’s en hoe je dit in kunt zetten tijdens de behandeling. Bijvoorbeeld: welke aroma je kunt gebruiken ter bevordering van het emotioneel welzijn en bij pijn bestrijding, welke bij zwangeren of bij kinderen.

Ook staan we stil bij de contra indicaties bij het gebruik van aroma therapie.

 

Naast het leren kennen van de verschillende aroma’s en de basis oliën leer je de aroma’s te combineren. Aansluitend leer je de ontspannende, zachte en reinigende aromamassage technieken.

 

Na deze twee mooie dagen kun je jouw eigen massageolie maken, de aroma’s gericht inzetten en een complete aroma massage geven. Ook kun je de aromatherapie integreren in alle andere massagetechnieken die je reeds gebruikt in je praktijk.

 

 

 

 

Inhoud van de  cursus

Wat is aromatherapie?

Contra indicaties bij het gebruik van aroma’s.

Uitleg verschillende soorten aroma’s.

Verschil tussen etherische oliën en hydrolaten.

Eigenschappen van de etherische oliën.

Welke etherische olie gebruik je bij welk doel?

Toepassing en dosering.

Samenstellen aroma recepten.

De Aroma massage.

 

 

 

 

De 2 daagse cursus Aroma Therapie en Aroma Massage is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, NVST en  BATC.

 

 

Kosten voor de 2 daagse cursus Aroma Therapie en Aroma Massage:

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 225,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

 

Data 2020:  30 november en 7 december 2020

 

Data 2021:  21 en 22 juni 2021

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.