• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Bindweefselmassage (Basiscursus)

Bindweefsel massage 1  (Basiscursus)

 

7 daagse Basiscursus Bindweefsel massage

 

Bindweefsel massage is een massage die door middel van speciale massagetechnieken aangrijpt op ons bindweefsel, het weefsel direct onder de huid.

 

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage. Het uitgangspunt hierbij is dat bepaalde zones van het lichaam in verbinding staan met bepaalde organen, klieren en andere lichaamsfuncties. Deze zones staan bekend als de zones van Head, genoemd naar de Engelse neuroloog Henry Head (1861-1940) die deze samenhang heeft ontdekt. Door het bindweefsel in de zones te stimuleren, worden ook de corresponderende organen gestimuleerd en blokkades opgelost.

 

Bindweefsel maakt deel uit van alle organen van ons lichaam en heeft een beschermende en verzorgende functie. Bindweefselmassage heeft een neuro-reflectoire invloed. De “Headse” zones op het lichaam staan in contact met bepaalde organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door de massage krijgen de zenuwen in de huid een prikkel die doorgestuurd wordt naar bepaalde organen. Werkt een orgaan minder goed, dan voel je dit in de corresponderende zone op de huid. Waar de huidzones zich kenbaar maken door pijngevoel, toont de bindweefselzone zich door de gespannenheid van het weefsel.

 

De massage creëert een interactie tussen het bindweefsel, zenuwstelsel en organen. De doorbloeding neemt toe, de stofwisseling verbetert en pijnlijke verklevingen worden verholpen.

 

Door in deze dagen vanuit de holistische visie te kijken naar verstoringen in het fysieke lichaam, kunnen we dee koppelen aan mogelijke thema’s en dus betekenissen van de klacht of blokkade. Hiermee brengen we extra verdieping aan in deze cursus.

 

De cursus wordt afgesloten met een toetsdag, waarbij zowel de theorie als de praktijk getoetst zullen worden.

 

 

 

Inhoud van de cursus

  • Geschiedenis van de bindweefsel massage
  • Het zenuwstelsel
  • Segmentale relaties
  • Headse zones holistisch bekeken
  • Bindweefsel massagetechnieken
  • Een complete bindweefselmassage
  • Contra indicaties en Fehl-reactie
  • Anamnese

 

 

 

De 7 daagse cursus Basiscursus Bindweefselmassage 1  is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, VBAG, NVST en BATC.

 

 

Kosten voor de 7 daagse basiscursus Bindweefselmassage 1: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 650,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

Data 2020:  26 september, 10 en 24 oktober, 7 en 21 november, 12 en 19 december 2020 

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.