Agenda

sep
14
vr
Persoonlijke ontwikkeling (1e Jaar van het therapeutisch traject)
sep 14 2018 – jun 28 2019 hele dag

6 daagse traject Persoonlijke Ontwikkeling (Vol)

 

Persoonlijke ontwikkeling bevat 6 dagen voor de studenten van de jaaropleiding Holistisch Energetisch Masseur.

We onderscheiden ons deze opleiding door je te leren masseren vanuit verbinding met jezelf. Om dat je kunnen moet je “weten waar jij eindigt en je cliënt begint”. Persoonlijke ontwikkeling  loopt daarom als een rode draad door de opleiding Holistisch Energetisch Masseur heen.

Massage is een groeiproces wat binnen jou begint en je door gaat geven in je praktijk. Het is een groeiproces van (massage)kennis en persoonlijk bewustzijn.

 

Tevens is dit het eerste jaar van het Therapeutische traject wat door de HBO opleiding Energetisch Massage Therapeut heen loopt. Elk jaar zijn er 6 therapeutische dagen die door de 3-jarige opleiding heen lopen. In het tweede jaar gaat deze ontwikkelingsroute verder met Therapeutische ontwikkeling.

 

 

Data leerjaar 2018-2019:  14 september en 16 november 2018; 11 januari, 15 februari, 12 april en 28 juni 2019.

Kosten voor deze training zijn € 550,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

 

Wanneer je je aanmeld voor de opleiding Holistisch Energetisch Masseur of Energetisch Massage Therapeut gaan we er van uit dat je automatisch dit ontwikkelingstraject ingaat. Het is wel de bedoeling dat je je ook hiervoor aanmeldt.

 

 

okt
5
vr
Coachende Vaardigheden voor werken met kinderen @ De Boerderij
okt 5 2018 – mei 24 2019 hele dag
5 daagse cursus Coachende Vaardigheden met kinderen (VOL)

 

Data 2018-2019: 5 oktober en 30 november 2018 en 1 februari, 15 maart en 24 mei 2019

 

Als coach sta je model. En niet je woorden, maar je gedrag maken je geloofwaardig. Laat zien waar je toe uitnodigt, dit zal het leren bij de gecoachte bevorderen. “Practice what you preach”, een mooi motto in coaching en staat voor doen waartoe jij uitnodigt.

In de 5 daagse cursus Coachende Vaardigheden voor werken met kinderen komen alle aspecten van het coachen van alle betrokken partijen aan bod.

We behandelen zowel de anamnestische vaardigheden als het coachen tijdens de behandelingen.

 

Kosten voor deze training zijn € 500,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Stuur je aanmelding via het contactformulier en vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

okt
13
za
Docent (Shantala) Babymassage @ Horizon Massageopleidingen
okt 13 – okt 27 hele dag
2 daagse cursus Docent (Shantala) Babymassage (nog 2 plaatsen)

De Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging.

De Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Het is een eenvoudige massage die uitgaat van een respectvolle benadering, is niet moeilijk om te leren en héérlijk om te ontvangen én te geven.

 

Naast het vergroten van het contact en veiligheid van het kindje, stimuleert een babymassage ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt het verzachtend op de grote veranderingen die het lichaam doormaakt. De Shantala babymassage is helend voor zowel de ouder(s) als het kind zelf.

 

In deze cursus staan we, naast het leren van de Shantala Babymassage en voetreflexmassages voor specifieke klachten van de baby, ook stil bij welke aroma’s (eventueel in combinatie met massageolie) je kunt inzetten tijdens de babymassage. Ook leren wij  je hoe je de babymassage aan kunt leren aan de kersverse ouder(s), zodat je zelf als docent deze mooie massage door kan geven.

 

 

Deze cursus is geaccrediteerd door de KTNO, NVST en BATC.

 

Kosten voor deze training zijn € 230,00 inclusief lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2018:  13 en 27 oktober 2018

okt
24
wo
Kinder Yoga Massage @ De Boerderij, Rosmalen
okt 24 – okt 31 hele dag
2 daagse cursus Kinder Yoga Massage  (VOL)

 

In de cursus Kinder Yoga Massage leer je een Kinder Yoga Tafelmassage geven aan kinderen van 4 -100 jaar J ter bevordering van het emotioneel welzijn, vergroten van het zelfvertrouwen, het stimuleren tot zelfkennis en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen.

Hierbij worden klachten als stress, slapeloosheid, buik- en hoofdpijn en onrust op een zachte manier ondersteund.

We staan in deze cursus ook stil bij welke kindvriendelijk aroma’s er (eventueel in combinatie met de massage olie)  ingezet kunnen worden tijdens de behandeling. In deze cursus krijg  je voldoende handvatten om je behandeling aan te passen aan ieder uniek kind. We behandelen hiervoor speciale oefeningen, liedjes, materialen, kindermeditaties en bewegingsoefeningen.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 230,00 inclusief lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2018:  24 en 31 oktober 2018

okt
30
di
Massage van de 7 Chakra’s
okt 30 – dec 11 hele dag

6 daagse cursus Chakra massage

De cursus Chakra massage is een Holistische Energetische Massage. De kracht van deze cursus is dat we de chakra’s  praktisch benaderen en helder uitleggen. We blijven zogezegd met beide benen op de grond. De chakra’s  worden gekoppeld aan delen van het lichaam, lichamelijke klachten, bewustzijnsniveaus, onze overtuigingen en patronen, het innerlijk kind en nog veel meer. Hierdoor worden chakra’s heel herkenbaar en begrijpelijk en daardoor toepasbaar in ons dagelijks leven.

D.m.v.  holistische massagetechnieken leren we je iedere chakra apart  behandelen, maar er zijn ook massages waarin we het chakrasysteem als geheel behandelen.

 

 

Data 2018:  30 oktober en 6, 13, 20 en 27 november en 11 december 2018

Kosten voor deze training zijn € 575,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

nov
1
do
Haptische Bekkenmassage @ de Boerderij
nov 1 – nov 8 hele dag

2 daagse cursus Haptische Bekkenmassage (VOL)

 

Omdat het bekken is één van de belangrijkste delen van het menselijk lichaam is, ontwikkelde Horizon in 2016 deze cursus.

Het bekkengebied is verbonden met de basis van ons leven. En staat daardoor voor de manier hoe stevig wij in ons leven staan. Thema’s die bij het bekkengebied horen zijn; bestaansrecht, basisgevoel, zekerheid en onzekerheid, stabiliteit, standvastigheid, seksualiteit en stevigheid.

Spanningen in het leven omtrent deze thema’s zorgen er voor dat dit gebied vast gaat zitten. Deze spanningen hebben dan weer gevolg voor de onderliggende belangrijke organen: nieren, bijnieren, blaas, darmen, baarmoeder, eierstokken en prostaat.

Omdat onderliggende gespannen spieren contact hebben vanuit het bekken naar benen, billen en rug, kan het zijn dat er nare pijnervaringen ontstaan in deze gebieden. Problemen aan het bekken zorgen dan ook meestal voor problemen bij het bewegen van je gehele of gedeeltelijke lichaam.

 

Belangrijk bij een energetische aanraking of massage is accepteren; durven voelen, willen voelen. Vanuit nieuwsgierigheid voelen wat op dat moment aanwezig is, zonder hier een oordeel op te leggen, of het te willen veranderen. Een oordeel zorgt immers weer voor stress. Acceptatie wat je voelt is hier het sleutelwoord.

 

 

Data 2018:  1 en 8 november 2018

Kosten voor deze training zijn € 230,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

nov
7
wo
Energetische Gezichtsmassage @ De Boerderij, Rosmalen
nov 7 @ 14:28 – 15:28

1 daagse cursus Energetische Gezichtsmassage

 

Een Energetische Gezichtsmassage is een heerlijk ontspannende massage die helaas te weinig wordt uitgevoerd. De Energetische Gezichtsmassage is een complete en op zichzelf staande  massage, maar is ook een mooie aanvulling op een energetische  lichaams-  of hoofdmassage. Het gezicht is het eerste wat je ziet en ook vaak de eerste wat tekenen geeft van spanning/stress; door middel van onze gezichtsuitdrukkingen tonen we onszelf aan de buitenwereld.

 

Tijdens de cursus Energetische Gezichtsmassage leren wij kennis maken met het gezicht, de thema’s van het gezicht en de gezichtsmassage.

 

We werken met technieken als strijkingen, drukpunten en knedingen. In deze massage  combineren we kennis uit zowel de Ayurvedische-,  de Chinese-  als ook de Westerse massage. Deze verschillende stromingen ontmoeten elkaar in het gezicht om een totale beleving te geven.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 120,00 inclusief lesmatariaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2018:  7 november 2018

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website.

nov
12
ma
Kindervoetmassage @ De Boerderij
nov 12 hele dag
1 Daagse cursus Kindervoetmassage

Masseren met kinderen betekent masseren met aandacht en vanuit verbinding. Bij een massage gaat het altijd om deze kwaliteit van aanraking. Dat begint met de juiste houding en intentie van de masseur. Tijdens de Kindervoetmassage gebruikt de masseur de energetische massagetechnieken en zijn intuïtie om deze massage te geven.

 

In de Kindervoetmassage leer je een energetische en ontspannende voetmassage met zachte massagetechnieken. Een voetmassage heeft een ontspannende en aardende werking. Door de aandacht naar de voeten te brengen zetten we het kind letterlijk en figuurlijk weer op zijn “eigen pootjes” neer. Door de Kindervoetmassage komt het kind geaard en steviger op zijn voeten te staan.

 

Kosten voor deze training zijn € 120,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2018:    12 november 2018

Aanmelden kan heel makkelijk via het contactformulier op de website.

nov
21
wo
HSP massage en de chakra’s
nov 21 – nov 22 hele dag

2 daagse cursus HSP massage en de chakra’s

 

Hoog Sensitieve Personen (HSP of hoog gevoeligen) hebben een gevoeliger zenuwstelsel dan de gemiddelde mens. Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoogsensitief.

Een HSP is daardoor ook meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels.

Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd, wat tot gevolg heeft dat een HSP sneller overprikkeld raakt.

Anders gezegd: hun fijnstoffelijke lichaam (o.a. aura, chakra’s en meridianen) is veel ijler en heeft een hogere frequentie dan gemiddeld. Dat maakt dit systeem kwetsbaarder voor beschadigingen.

Massage (therapie) kan hoog sensitieve mensen helpen om beter met hun gevoeligheid om te gaan. Belangrijk is dat de massage allereerst op deze gevoeligheid afgestemd is. De massage die we in deze training leren is geschikt voor zowel volwassenen als voor kinderen.

 

 

Data 2018:  21 en 22 november 2018

Kosten voor deze training zijn € 230,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

nov
26
ma
Zwangerschapsmassage @ De Boerderij, Rosmalen
nov 26 – dec 3 hele dag
2 daagse cursus Zwangerschapsmassage

 

De Zwangerschapsmassage is een zeer waardevolle ondersteuning in een bijzondere tijd waarin er veel verandert in je lichaam.

Door de zwangerschapsmassage worden spieren soepeler en stress vermindert. Hierdoor is een zwangerschapsmassage zowel ontspannend als vitaliserend.

Een grote meerwaarde is het feit dat een zwangerschapsmassage de band tussen moeder en kind versterkt.

 

Een zwangerschapsmassage ondersteunt de aanstaande moeder bij:

 

  • Bij lage rugklachten
  • Bij bekkeninstabiliteit
  • Bij vochtophoping in de benen en armen
  • Bij klachten rondom de schouderbladen

Deze cursus is ook heel geschikt voor aanstaande vaders!

 

 

Inhoud van de cursus

 

Wat er in het lichaam tijdens de zwangerschap?
De  (holistische) zwangerschapsmassage in zijligging.
Contra indicaties tijdens de zwangerschap.
Ondersteuning van zwangere vrouwen op een  massagetafel (massage posities)

Aroma therapie eventueel in combinatie met speciale massage olie voor zwangere vrouwen.

Tips voor thuis.

 

 

Data 2018: 26 november en 3 december 2018  van 10.00- 16.00 uur.

Kosten voor deze training zijn € 230,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Stuur je aanmelding via het contactformulier en vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

Reageren is niet mogelijk