•  

Agenda

feb
1
vr
Holistic Pulsing 1
feb 1 – feb 22 hele dag

3 daagse cursus Holistic Pulsing 1  (vol)

 

We hebben een extra cursus ingepland op 1, 8 en 22 februari 2019!

Holistic Pulsing is een bijzondere techniek waarbij het lichaam zachtjes wordt gewiegd en gestrekt in een bepaald ritme. Dit nodigt het lichaam uit om spanningen los te laten op diepere niveaus en meerdere lagen van ons energetisch lichaam.

Holistic Pulsing maakt de weg vrij om het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer aan te sturen.

Ons lichaam bestaat uit ca. 70% water. Het is belangrijk dat dit kan stromen.
Door opgebouwde spanningen kunnen blokkades ontstaan in deze stroming, vergelijkbaar met een stapel stenen in een rivier.

 

Holistic Pulsing herstelt deze blokkades waardoor het water beter kan stromen, organen beter functioneren en klachten vrij zijn om te mogen verdwijnen.
Zelfs de lichaamsritmes van het hart, ademhaling, lymfestelsel, spijsvertering en de spieren worden positief beïnvloed door Holistic Pulsing.

Doordat er geen weerstand wordt opgeroepen kan de pulsbeweging overal ongestoord zijn werk doen. Waar geen druk wordt uit geoefend wordt ook geen verzet opgeroepen. De kracht van Holistisch pulsen is deze zachtheid! Omdat er bij deze massagevorm niets wordt geforceerd, is er ook geen noodzaak om weerstand te bieden, zodat de weg vrij is voor de genezende invloed om diep door te dringen.

Ervaar de kracht van zachtheid.

 

 

Data 2019:  1, 8 en 22 februari  2019

Kosten voor deze training zijn € 310,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

mrt
8
vr
Klassieke Massage 2
mrt 8 – mei 17 hele dag

6 daagse cursus Klassieke Massage 2 met Anamnestische vaardigheden.

 

In deze cursus is een waardevolle verdieping in het massage vak.

Naast het behandelen van aanvullende klassieke massages, gaan we ons ook verdiepen in de anamnese en het leren begeleiden van je cliënt, zowel in het voor- en nagesprek als tijdens de massagebehandeling.

We maken hier ook een uitstapje naar de waardevolle kennis die de NLP ons biedt om tot een verbetering van onze communicatieve vaardigheden te komen.

Tot slot leren we je een behandelplan op te stellen.

 

 

Data 2019: 8, 22 en 29 maart, 5  en 19 april en 17 mei 2019

 

Kosten voor deze training zijn € 550,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

mrt
11
ma
4 daagse cursus Haptische Lichaamsmassage (VOL)
mrt 11 @ 18:23 – apr 8 @ 19:23

Deze cursus is volgeboekt…

De Haptische Lichaamsmassage is een volledige lichaamsmassage gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het loslaten van energetische blokkades.

Een massage ontspand de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Het zelfherstellend vermogen wordt hierdoor geactiveerd.
Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. Een Haptische massage heeft ook een positief effect op de chakra’s en de meridianen; het geeft een harmoniserende impuls aan ons hele wezen.

Tijdens de training verdiepen wij ons ook in zowel de Haptische als de Holistische massage.

Door de Haptische en de Holistische samen te voegen, brengen het beste van twee visies samen en komt het lichaam weer makkelijker in balans. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en heb je meer levensenergie.

De Haptische Lichaamsmassage is zowel een schitterende start als een mooie aanvulling voor jezelf.

 

 

Data in 2019: 11 en 18 maart en 1 en 8 april 2019

Kosten voor deze training zijn € 410,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Stuur je aanmelding via het contactformulier op de website.

mrt
12
di
Buikmassage
mrt 12 – mrt 13 hele dag

2 daagse cursus Buikmassage

 

Onze buik is een bijzonder deel van ons lichaam; in massages wordt de buik nog wel eens overgeslagen. In onze buik bevindt zich het energetische centrum van ons lichaam, ook wel Hara of Mana genoemd.

Ook is de buik verbonden met zowel het tweede als derde chakra.

In de buik worden emoties en gevoelens vaak als eerste gevoeld en niet zelden wordt een buikmassage daardoor als kwetsbaar ervaren.

Fysiek gezien bevindt zich in de buik vrijwel het gehele spijsverteringsstelsel, waardoor thema’s zoals verwerken, verteren, kunnen opnemen of loslaten een rol kunnen spelen bij een buikmassage. Ook voor fysieke klachten in de spijsvertering kan een buikmassage ondersteuning bieden, doordat spanningen losgelaten worden.

Wanneer onze buik ontspannen is kunnen we in onze buik gaan ademen, waardoor o.a. onze spijsvertering zal verbeteren.

De darmen spelen hier een belangrijke rol, want hersenen en darmen blijken nauw met elkaar verbonden. Dit wordt de “hersen-darm-as” of ons “darmbrein” genoemd.

 

 

 

 

Data 2019:  12 en 13 maart 2019

Kosten voor deze training zijn € 230,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

mrt
16
za
FOCUSSEN
mrt 16 – mrt 23 hele dag
2 Daagse cursus Focussen

Focussen is aandacht geven aan iets van binnen, dat nog vaag is en waarvan je toch kunt voelen dat het hoort bij iets in je leven. Als je bij dat  ‘iets’  stilstaat op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich te ontvouwen en zijn eigen verhaal te vertellen. Het wordt duidelijk waar het echt om gaat. Meestal leidt dit tot opluchting, fysieke ontspanning en kleine of grote veranderingen ten goede in je leven.

 

Bij focussen ben je niet bezig met het steeds opnieuw beleven van je gevoelens of emoties, en ook niet met van alles uitplussen over jezelf en verklaringen zoeken. Het is een proces van luisteren naar wat je lijf je aanreikt en met aandacht en respect stilstaan bij wat er daar vanbinnen ís, zonder oordeel, en zonder meteen een oplossing te willen. Het verrassende is dat er dan op een heel diep niveau verandering kan komen; je organisme weet zelf hoe dat moet…

Dit klinkt allemaal erg eenvoudig, maar de focustechniek is er wel degelijk één die om oefening vraagt. Je zou kunnen zeggen dat focussen zo eenvoudig is, dat het lastig is te doen.

 

We think more than we can say. We feel more than we can think. We live more than we can feel. And there is much more still.” – Gendlin

 

 

Kosten voor deze training zijn € 230,00 inclusief lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven gaat heel makkelijk via het contactformulier op de website.

 

Data 2019:  9 en 23 maart 2019

mrt
19
di
Indian Head Massage
mrt 19 hele dag
Eendaagse cursus Indian Head Massage

 

De Indian Head Massage maakt onderdeel uit van de ayurveda (kennis van het leven). Binnen Indiase families vormt de hoofdmassage een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging. Familieleden geven elkaar hoofdmassages.

Deze massage richt zich op het behandelen van de schouders, de nek en het hoofd en de drie bovenste chakra’s. In deze belangrijke energiecentra van het lichaam kan de spanning zich snel ophopen. Bedenk maar eens hoe stress vaak direct leidt tot spanning in de schouders en nek, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke ogen en zelfs haaruitval. De Indian Head Massage wordt ook veel gebruikt om de gezondheid van het haar te bevorderen.

 

De onderwerpen die in de cursus Indiase hoofdmassage worden behandeld, zijn:

  • Basiskennis Ayurveda
  • De drie Dosha’s
  • De 7 hoofdchakra’s
  • De massagetechnieken
  • De volledige Indian Head Massage
  • Contra Indicaties

 

De Indian Head Massage is een op zichzelf staande massage, maar ook een interessante bijscholing voor bestaande masseurs en/of massagetherapeuten die hun massagediensten willen uitbreiden.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 120,00 inclusief lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2019:  19 maart 2019

mrt
20
wo
Kinderyoga
mrt 20 – mei 15 hele dag
3 daagse cursus Kinderyoga

 

De lessen kinderyoga zijn er op gericht de kinderen helemaal zichzelf te laten zijn. Soms luidruchtig en dan weer stil. Bij kinderyoga staan vreugde en plezier voorop!

We leren oefeningen voor o.a. de lichaamshouding, concentratie, ademhaling, het evenwicht, de complete coördinatie en ontspanning. Tijdens de lessen wordt op een speelse manier afgewisseld tussen staande, zittende en liggende oefeningen.

 

Via visualisaties, geleide fantasie en sprookjes leren kinderen hun gevoelens en gedachten kennen. In de lessen werken we veel met thema’s uit o.a. de natuur en de dierenwereld.

We werken vanuit de belevingswereld en de mogelijkheden van ieder kind. Voor elke leeftijdsgroep houdt dat weer een aangepaste benadering in. Iedere les wordt afgesloten met een ontspanningoefening.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 310,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2019: 22 maart,  17 april en 15 mei 2019

 

Stuur je aanmelding via het contactformulier en vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

mrt
25
ma
Energetische Handmassage en de reflexzones
mrt 25 hele dag

1 daagse cursus Energetische Handmassage en de reflexzones (VOL)

 

Handreflexologie gaat uit van het principe dat de reflexpunten op handen corresponderen met onze organen, klieren en overige structuren in ons lichaam. Er stroomt een constante energie door onze energiebanen die samenkomen als reflexpunt in onze handen. Het is net als voetreflexologie een alternatieve en eeuwenoude oosterse geneeswijze. Doel van een behandeling is hetzelfde, namelijk het herstellen van de balans. Dit zowel lichamelijk als geestelijk, zodat je je weer lekker fit en vitaal voelt.

Wanneer er blokkades ontstaan als gevolg van spanningen ontstaat er en ziektebeeld. Door het behandelen van de corresponderende reflexpunten worden de blokkades afgebroken en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer aangesproken, waardoor het lichaam de kans krijgt om te herstellen.

 

Welke klachten kunt u behandelen met een Energetische Handmassage met de reflexzones?

Net als met voetreflexzone massage kun je ook via de handen klachten behandelen, door een balansherstellende impuls aan het lichaam te geven. Denk hierbij aan b.v. hoofdpijnklachten, klachten aan het spijsverteringsstelsel, stress gerelateerde klachten, menstruatie klachten, klachten aan de spieren en gewrichten en slapeloosheid.

Aan de basis van het werken met de reflexzones op de handen, ligt een energetische handmassage.

 

 

Data 2019:  25 maart 2019

Kosten voor deze training zijn € 120,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

 

apr
2
di
Haptische Lichaamsmassage
apr 2 @ 18:23 – apr 23 @ 19:23
4 daagse cursus Haptische Lichaamsmassage (vol)

 

De Haptische Lichaamsmassage is een volledige lichaamsmassage gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het loslaten van energetische blokkades.

Een massage ontspand de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Het zelfherstellend vermogen wordt hierdoor geactiveerd.
Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. Een Haptische massage heeft ook een positief effect op de chakra’s en de meridianen; het geeft een harmoniserende impuls aan ons hele wezen.

Tijdens de training verdiepen wij ons ook in zowel de Haptische als de Holistische massage.

Door de Haptische en de Holistische samen te voegen, brengen het beste van twee visies samen en komt het lichaam weer makkelijker in balans. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en heb je meer levensenergie.

De Haptische Lichaamsmassage is zowel een schitterende start als een mooie aanvulling voor jezelf.

 

 

Data in 2019:  2, 9, 16 en 23 april 2019

Kosten voor deze training zijn € 410,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Stuur je aanmelding via het contactformulier op de website.

apr
3
wo
Zwangerschapsmassage
apr 3 – apr 10 hele dag
2 daagse cursus Zwangerschapsmassage

 

De Zwangerschapsmassage is een zeer waardevolle ondersteuning in een bijzondere tijd waarin er veel verandert in je lichaam.

Door de zwangerschapsmassage worden spieren soepeler en stress vermindert. Hierdoor is een zwangerschapsmassage zowel ontspannend als vitaliserend.

Een grote meerwaarde is het feit dat een zwangerschapsmassage de band tussen moeder en kind versterkt.

 

Een zwangerschapsmassage ondersteunt de aanstaande moeder bij:

 

  • Bij lage rugklachten
  • Bij bekkeninstabiliteit
  • Bij vochtophoping in de benen en armen
  • Bij klachten rondom de schouderbladen

Deze cursus is ook heel geschikt voor aanstaande vaders!

 

 

Inhoud van de cursus

 

Wat er in het lichaam tijdens de zwangerschap?
De  (holistische) zwangerschapsmassage in zijligging.
Contra indicaties tijdens de zwangerschap.
Ondersteuning van zwangere vrouwen op een  massagetafel (massage posities)

Aroma therapie eventueel in combinatie met speciale massage olie voor zwangere vrouwen.

Tips voor thuis.

 

 

Data 2019: 3 en 10 april 2019  van 10.00- 16.00 uur.

Kosten voor deze training zijn € 230,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Stuur je aanmelding via het contactformulier en vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

Reageren is niet mogelijk