• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Massageopleidingen.
  Wegens het coronavirus worden een aantal cursussen vanaf half april online aangeboden en kunnen gewoon doorgaan!
  We maken hierbij gebruik van de onlinemogelijkheden en aanvullend filmmateriaal, zodat je op een ontspannen manier de cursussen vanuit huis kunt volgen.
  Wij werken altijd vanuit een warm en persoonlijk contact gecombineerd met een professionele werkhouding. Dat zal online niet anders zijn.
  Door gebruik te maken van filmmateriaal en extra tijd te maken voor persoonlijke begeleiding, kunnen wij garant staan voor de hoge kwaliteit van onze lessen.
  Meer hierover lees je op onze blogpagina, maar uiteraard stellen wij onze cursisten persoonlijk op de hoogte van deze nieuwe werkwijze.Je bent van ❤️ welkom!


Agenda

apr
14
di
Docent (Shantala) Babymassage ONLINE CURSUS @ Horizon Massageopleidingen
apr 14 – apr 28 hele dag
ONLINE  2 daagse cursus Docent (Shantala) Babymassage

De Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging.

De Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Het is een eenvoudige massage die uitgaat van een respectvolle benadering, is niet moeilijk om te leren en héérlijk om te ontvangen én te geven.

 

Naast het vergroten van het contact en veiligheid van het kindje, stimuleert een babymassage ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt het verzachtend op de grote veranderingen die het lichaam doormaakt. De Shantala babymassage is helend voor zowel de ouder(s) als het kind zelf.

 

In deze cursus staan we, naast het leren van de Shantala Babymassage en voetreflexmassages voor specifieke klachten van de baby, ook stil bij welke aroma’s (eventueel in combinatie met massageolie) je kunt inzetten tijdens de babymassage. Ook leren wij  je hoe je de babymassage aan kunt leren aan de kersverse ouder(s), zodat je zelf als docent deze mooie massage door kan geven.

 

 

Deze cursus is geaccrediteerd door de KTNO, NVST en BATC.

NB Om deel te kunnen nemen aan deze cursus heb je een massage babypop nodig!

 

Kosten voor deze training zijn € 250,00 inclusief lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

 

Data 2020:  14 en 21 april 2020

apr
30
do
Klassieke Massage 2 @ De Bloemendaal 10
apr 30 – mei 28 hele dag

6 daagse cursus Klassieke Massage 2 met Anamnestische vaardigheden.

 

In deze cursus is een waardevolle verdieping in het massage vak.

Naast het behandelen van aanvullende klassieke massages, gaan we ons ook verdiepen in de anamnese en het leren begeleiden van je cliënt, zowel in het voor- en nagesprek als tijdens de massagebehandeling.

We maken hier ook een uitstapje naar de waardevolle kennis die de NLP ons biedt om tot een verbetering van onze communicatieve vaardigheden te komen.

Tot slot leren we je een behandelplan op te stellen.

 

 

Data 2020:  30 april en 7, 8, 21, 22 en 28 mei 2020

 

Kosten voor deze training zijn € 550,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

mei
4
ma
Haptische Bekkenmassage
mei 4 – mei 5 hele dag

2 daagse cursus Haptische Bekkenmassage

 

Omdat het bekken is één van de belangrijkste delen van het menselijk lichaam is, ontwikkelde Horizon in 2016 deze cursus.

Het bekkengebied is verbonden met de basis van ons leven. En staat daardoor voor de manier hoe stevig wij in ons leven staan. Thema’s die bij het bekkengebied horen zijn; bestaansrecht, basisgevoel, zekerheid en onzekerheid, stabiliteit, standvastigheid, seksualiteit en stevigheid.

Spanningen in het leven omtrent deze thema’s zorgen er voor dat dit gebied vast gaat zitten. Deze spanningen hebben dan weer gevolg voor de onderliggende belangrijke organen: nieren, bijnieren, blaas, darmen, baarmoeder, eierstokken en prostaat.

Omdat onderliggende gespannen spieren contact hebben vanuit het bekken naar benen, billen en rug, kan het zijn dat er nare pijnervaringen ontstaan in deze gebieden. Problemen aan het bekken zorgen dan ook meestal voor problemen bij het bewegen van je gehele of gedeeltelijke lichaam.

 

Belangrijk bij een energetische aanraking of massage is accepteren; durven voelen, willen voelen. Vanuit nieuwsgierigheid voelen wat op dat moment aanwezig is, zonder hier een oordeel op te leggen, of het te willen veranderen. Een oordeel zorgt immers weer voor stress. Acceptatie wat je voelt is hier het sleutelwoord.

 

 

Data 2020:  4 en 5 mei 2020

Kosten voor deze training zijn € 250,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

mei
6
wo
Indian Head Massage ONLINE!
mei 6 hele dag
ONLINE  eendaagse cursus Indian Head Massage

 

De Indian Head Massage maakt onderdeel uit van de ayurveda (kennis van het leven). Binnen Indiase families vormt de hoofdmassage een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging. Familieleden geven elkaar hoofdmassages. Deze massage richt zich op het behandelen van de schouders, de nek en het hoofd en de drie bovenste chakra’s. In deze belangrijke energiecentra van het lichaam kan de spanning zich snel ophopen. Bedenk maar eens hoe stress vaak direct leidt tot spanning in de schouders en nek, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke ogen en zelfs haaruitval. De Indian Head Massage wordt ook veel gebruikt om de gezondheid van het haar te bevorderen.

 

De massage kan zowel in een stoel of liggend op de massagetafel worden gegeven, waardoor het een laagdrempelige massage is voor je klanten. De massage kan overal gemakkelijk gegeven worden. In de les werken op gewone stoelen.

De Indian Head Massage is een volledig geklede massage, wat de laagdrempeligheid van deze intense massage verder vergroot.

 

De onderwerpen die in de cursus Indiase hoofdmassage worden behandeld, zijn:

 • Basiskennis Ayurveda
 • De drie Dosha’s
 • De 7 hoofdchakra’s
 • De massagetechnieken
 • De volledige Indian Head Massage
 • Contra Indicaties

 

 

De Indian Head Massage is een op zichzelf staande massage, maar ook een interessante bijscholing voor bestaande masseurs en/of massagetherapeuten die hun massagediensten willen uitbreiden.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 140,00 inclusief lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

 

Data 2020:  6 mei 2020

mei
11
ma
Energetische Voetmassage en de Chakra’s
mei 11 hele dag

1 daagse cursus Energetische Voetmassage en de chakra’s 

 

De cursus Energetische Voetmassage en de chakra’s is een Holistische massage waarin de verbindingen tussen de verschillende lichaamsniveaus (mentaal, sociaal, fysiek, emotioneel, spiritueel e.d.) verduidelijkt worden via de massage van de voeten.

In deze cursus worden de chakra’s  praktisch benaderd en helder uitgelegd. Ze  worden gekoppeld aan de zones op de voeten. Ze worden gekoppeld aan het leven van alle dag. Hierdoor worden chakra’s heel begrijpelijk en daardoor toepasbaar in ons dagelijks leven.

We leren tijdens de cursus Energetische Voetmassage en de Chakra’s zowel een Energetische Voetmassage als ook de chakra reflexzones onder de voeten. We leren tevens iedere chakra apart te  behandelen, maar ook om de massage als een volledige energetische voetmassage te kunnen geven, waarbinnen de chakra reflexzones geïntegreerd worden.

 

 

Data 2020: 11 mei 2020

 

Kosten voor deze training zijn € 140,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website.

 

mei
12
di
Metamorfose massage ONLINE
mei 12 hele dag

ONLINE  1 daagse cursus Metamorfose massage (vol)

 

De metamorfose massage is ontwikkeld door Dr. Robert St. John, reflexoloog en arts. Hij ontdekte dat de reflexzone van de wervelkolom, tevens de z.g.  prenataal periode weerspiegelt. Hij noemde deze methode  “prenataal therapie“.

 

In de prenatale periode (zwangerschap)  word je basis gelegd met betrekking tot je talenten en kwaliteiten, maar kunnen ook al belemmeringen ontstaan die ons er van weerhouden te zijn zoals we zijn bedoeld.

 

In de metamorfose massage wordt de prenataal lijn heel zacht gemasseerd op de voeten, handen en het hoofd. Hierdoor kunnen blokkades verdwijnen en verwerkt worden en wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd. Een metamorfosemassage helpt je om naar binnen te gaan en weer te ontdekken wie je werkelijk bent. Datgene wat in je zit kan als een vlinder uit zijn cocon te voorschijn komen.

 

De term metamorfose staat niet voor een uiterlijke verandering, maar voor innerlijke transformatie processen met betrekking tot groei, genezing, spiritualiteit en bewustwording.

 

 

Datum 2020: 12 mei 2020

Kosten voor deze training zijn € 140,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

Werken met de Biotensor @ De Bloemendaal 10
mei 12 hele dag

1 Daagse cursus Werken met de Biotensor

 

Tijdens deze basiscursus leer je praktisch om te gaan met de biotensor. Een biotensor is een uiterst gevoelig meet- en testinstrument dat gebruikt wordt als verlengstuk van het onderbewuste weten en kan bij bepaalde vraagstellingen zichtbaar aangeven wat de antwoorden zijn. Je leert hoe je de biotensor kunt gebruiken voor het testen van kinderen en volwassenen binnen je praktijk. Met de biotensor kan je eerst onderzoek doen om vast te stellen wat de oorzaak is van het klacht. Eigenlijk is alles uit te testen.

 

Je leert hoe je deze testmethode in kan zetten in je praktijk, om je cliënt de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

 

Inhoud van deze cursus:

– De bewegingen van de biotensor

– De verschillende testmogelijkheden:

– De werking bij pijnklachten

– Opsporen geopatische belasting

– Testen van voeding

– Testen van edelstenen

– Testen van chakra’s

– Testen van vitamines/mineralen

– Testen van remedies

– In gesprek met het onderbewuste

– De biotensor in je massagepraktijk

 

 

Kosten voor deze training zijn € 200,00 inclusief lesmateriaal, biotensor (goede kwaliteit!), koffie en thee en een certificaat van deelname.

Ben je al in het bezit van een biotensor, vermeld dit dan bij je aanmelding, zodat we jou een aangepast tarief in rekening kunnen brengen.

 

Datum 2020: 12 mei 2020

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

 

mei
18
ma
Buikmassage
mei 18 – mei 25 hele dag

2 daagse cursus Buikmassage

 

Onze buik is een bijzonder deel van ons lichaam; in massages wordt de buik nog wel eens overgeslagen. In onze buik bevindt zich het energetische centrum van ons lichaam, ook wel Hara of Mana genoemd.

Ook is de buik verbonden met zowel het tweede als derde chakra.

In de buik worden emoties en gevoelens vaak als eerste gevoeld en niet zelden wordt een buikmassage daardoor als kwetsbaar ervaren.

Fysiek gezien bevindt zich in de buik vrijwel het gehele spijsverteringsstelsel, waardoor thema’s zoals verwerken, verteren, kunnen opnemen of loslaten een rol kunnen spelen bij een buikmassage. Ook voor fysieke klachten in de spijsvertering kan een buikmassage ondersteuning bieden, doordat spanningen losgelaten worden.

Wanneer onze buik ontspannen is kunnen we in onze buik gaan ademen, waardoor o.a. onze spijsvertering zal verbeteren.

De darmen spelen hier een belangrijke rol, want hersenen en darmen blijken nauw met elkaar verbonden. Dit wordt de “hersen-darm-as” of ons “darmbrein” genoemd.

 

 

 

 

Data 2020:  18 en 25 mei 2020

Kosten voor deze training zijn € 250,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

mei
19
di
Kinder Kristalmassage @ De Bloemendaal 10
mei 19 hele dag
Kinder Kristalmassage

 

De eendaagse cursus Kinder Kristalmassage is een lichaamsmassage die voor ieder kind veilig is om te ondergaan. Deze massage is een combinatie van kristaltherapie en kindermassage en heeft zijn krachtige werking op zowel fysiek als energetisch niveau, dus op lichaam en geest.

 

In deze eendaagse cursus ga jezelf verbinden met verschillende kristallen en hun krachten en zowel leren als ervaren waarvoor ze ingezet kunnen worden.

Je leert hoe je de edelstenen kunt inzetten om een kind een massage te geven ten behoeve van ontspanning en ondersteuning in het mogen loslaten.

Elke edelsteen heeft zijn eigen werking in het lichaam zelf.

We leren welke edelstenen je kunt inzetten op de 7 verschillende chakra’s en hun kwaliteiten.

Ook leren we je hoe je kunt mediteren met een Kristal.

Na deze inspirerende cursusdag kun je dit alles gaan inzetten in het werken met kinderen in je eigen praktijk.

 

Kosten voor deze training zijn € 140,00 inclusief lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Datum 2020:  27 mei 2020

 

Je kunt je aanmelden via het contactformulier op de website.

mei
26
di
Energetische Handmassage en de reflexzones ONLINE
mei 26 hele dag

ONLINE  1 daagse cursus Energetische Handmassage en de reflexzones

 

Handreflexologie gaat uit van het principe dat de reflexpunten op handen corresponderen met onze organen, klieren en overige structuren in ons lichaam. Er stroomt een constante energie door onze energiebanen die samenkomen als reflexpunt in onze handen. Het is net als voetreflexologie een alternatieve en eeuwenoude oosterse geneeswijze. Doel van een behandeling is hetzelfde, namelijk het herstellen van de balans. Dit zowel lichamelijk als geestelijk, zodat je je weer lekker fit en vitaal voelt.

Wanneer er blokkades ontstaan als gevolg van spanningen ontstaat er en ziektebeeld. Door het behandelen van de corresponderende reflexpunten worden de blokkades afgebroken en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer aangesproken, waardoor het lichaam de kans krijgt om te herstellen.

 

Welke klachten kunt u behandelen met een Energetische Handmassage met de reflexzones?

Net als met voetreflexzone massage kun je ook via de handen klachten behandelen, door een balansherstellende impuls aan het lichaam te geven. Denk hierbij aan b.v. hoofdpijnklachten, klachten aan het spijsverteringsstelsel, stress gerelateerde klachten, menstruatie klachten, klachten aan de spieren en gewrichten en slapeloosheid.

Aan de basis van het werken met de reflexzones op de handen, ligt een energetische handmassage.

 

 

Data 2020:  26 mei 2020

Kosten voor deze training zijn € 140,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.