•  

Agenda

jan
15
wo
Kinderyoga
jan 15 – feb 12 hele dag

3 daagse cursus Kinderyoga

 

De lessen kinderyoga zijn er op gericht de kinderen helemaal zichzelf te laten zijn. Soms luidruchtig en dan weer stil. Bij kinderyoga staan vreugde en plezier voorop!

We leren oefeningen voor o.a. de lichaamshouding, concentratie, ademhaling, het evenwicht, de complete coördinatie en ontspanning. Tijdens de lessen wordt op een speelse manier afgewisseld tussen staande, zittende en liggende oefeningen.

 

Via visualisaties, geleide fantasie en sprookjes leren kinderen hun gevoelens en gedachten kennen. In de lessen werken we veel met thema’s uit o.a. de natuur en de dierenwereld.

We werken vanuit de belevingswereld en de mogelijkheden van ieder kind. Voor elke leeftijdsgroep houdt dat weer een aangepaste benadering in. Iedere les wordt afgesloten met een ontspanningoefening.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 350,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2020: 15 en 29 januari 12 februari 2020

 

Stuur je aanmelding via het contactformulier en vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

jan
21
di
Werken met de Biotensor @ De Bloemendaal 10
jan 21 hele dag

1 Daagse cursus Werken met de Biotensor (vol)

 

Tijdens deze basiscursus leer je praktisch om te gaan met de biotensor. Een biotensor is een uiterst gevoelig meet- en testinstrument dat gebruikt wordt als verlengstuk van het onderbewuste weten en kan bij bepaalde vraagstellingen zichtbaar aangeven wat de antwoorden zijn. Je leert hoe je de biotensor kunt gebruiken voor het testen van kinderen en volwassenen binnen je praktijk. Met de biotensor kan je eerst onderzoek doen om vast te stellen wat de oorzaak is van het klacht. Eigenlijk is alles uit te testen.

 

Je leert hoe je deze testmethode in kan zetten in je praktijk, om je cliënt de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

 

Inhoud van deze cursus:

– De bewegingen van de biotensor

– De verschillende testmogelijkheden:

– De werking bij pijnklachten

– Opsporen geopatische belasting

– Testen van voeding

– Testen van edelstenen

– Testen van chakra’s

– Testen van vitamines/mineralen

– Testen van remedies

– In gesprek met het onderbewuste

– De biotensor in je praktijk

 

 

Kosten voor deze training zijn € 198,00 inclusief lesmateriaal, biotensor (goede kwaliteit!), koffie en thee en een certificaat van deelname.

Ben je al in het bezit van een biotensor, vermeld dit dan bij je aanmelding, zodat we jou een aangepast tarief in rekening kunnen brengen.

 

Datum 2020: 21 januari 2020

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

 

jan
22
wo
Energetische Voetmassage en de Chakra’s
jan 22 hele dag

1 daagse cursus Energetische Voetmassage en de chakra’s

 

De cursus Energetische Voetmassage en de chakra’s is een Holistische massage waarin de verbindingen tussen de verschillende lichaamsniveaus (mentaal, sociaal, fysiek, emotioneel, spiritueel e.d.) verduidelijkt worden via de massage van de voeten.

In deze cursus worden de chakra’s  praktisch benaderd en helder uitgelegd. Ze  worden gekoppeld aan de zones op de voeten. Ze worden gekoppeld aan het leven van alle dag. Hierdoor worden chakra’s heel begrijpelijk en daardoor toepasbaar in ons dagelijks leven.

We leren tijdens de cursus Energetische Voetmassage en de Chakra’s zowel een Energetische Voetmassage als ook de chakra reflexzones onder de voeten. We leren tevens iedere chakra apart te  behandelen, maar ook om de massage als een volledige energetische voetmassage te kunnen geven, waarbinnen de chakra reflexzones geïntegreerd worden.

 

 

EXTRA Datum 2020:  22 januari 2020

 

Kosten voor deze training zijn € 135,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website.

 

jan
23
do
Bindweefselmassage
jan 23 – feb 27 hele dag

6 daagse cursus Bindweefsel massage

 

Bindweefsel massage is een massage die door middel van speciale massagetechnieken aangrijpt op ons bindweefsel, het weefsel direct onder de huid.

 

Aan de basis van de bindweefsel massage ligt de kennis van de “Headse zones”; deze zones in de huid en/of lagen daaronder te vinden zijn, staan via ons zenuwstelsel in verbinding met lichaamsdelen en organen.

 

Door deze verbinding kunnen prikkels, die afkomstig zijn van een ontregelde functie van een inwendig orgaan, zich tonen in een bepaald bindweefselsegment elders in het lichaam. Maar ook omgekeerd: therapeutische prikkels die in een bepaald segment worden uitgeoefend, kunnen een helende werking hebben op een betrokken orgaan.

Bij het zoeken naar de aard van de stoornis kan de therapeut gebruikmaken van de zichtbare en tastbare veranderingen in de huid. Het onderzoek naar de z.g Haedse Zones wordt met de vingertoppen uitgevoerd. In de aangedane zones kan dit gevoeld worden als een scherp en branderig gevoel. Waar de huidzones zich kenbaar maken door pijngevoel, toont de bindweefselzone zich door de gespannenheid van het weefsel.

 

 

Data 2020:  23 en 30 januari en 6, 13, 20 en 27 februari 2020

Kosten voor deze training zijn € 550,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

De cursus wordt afgesloten met een toets.

 

Inschrijven kan  heel makkelijk via het contactformulier van de website.

Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

 

jan
24
vr
De signalen van het lichaam / Holistische Geneeskunde @ De Bloemendaal 10
jan 24 @ 13:58 – jun 26 @ 14:58
6 Daagse Masterclass De signalen van het lichaam / Holistische Geneeskunde 

 

Binnen de holistische visie, waar vanuit wij bij Horizon Massageopleidingen werken, staat de eenheid en wisselwerking tussen lichaam, geest en omgeving met betrekking tot ziekte én gezondheid aan de basis van het gedachtegoed. De symptomen die het lichaam laat zien, kun je zien als signalen van je lichaam die (weer) gehoord willen worden. Met andere woorden: er zit een betekenis onder de klacht.

 

In de masterclass “De Signalen van het Lichaam”  word je een praktische en intense verdieping aangeboden om op een holistische manier te gaan kijken naar de signalen die het lichaam ons geeft. De betekenis van ziekten en symptomen wordt uitgebreid behandeld.  Tevens gaan we kijken naar hoe je de signalen van het lichaam kunt herkennen, zodat je een stap kunt zetten in het helend proces. Door een praktische benadering, waardoor je vanuit je eigen situatie kan gaan ervaren, word je meegenomen op deze reis door de Holistische Geneeskunde.

 

De masterclass “De signalen van het lichaam” is een geweldige manier om vanuit meer zelfkennis met de opgedane kennis cliënten in de praktijk te begeleiden en te ondersteunen in hun helingsproces.

Deze masterclass wordt op bezielde en inspirerende wijze vorm gegeven door Gerhard Böckler.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 595,00 inclusief lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven gaat heel makkelijk via het contactformulier op de website.

 

Data 2020:  24 januari, 5 en 26 februari, 24 maart, 22 mei en 26 juni 2020.

(Let op: deze Masterclass wordt op verschillende dagen van de week aangeboden!)

 

jan
28
di
Haptische Lichaamsmassage (vol) @ De Bloemendaal 10
jan 28 @ 18:23 – feb 18 @ 19:23

De Haptische Lichaamsmassage is een volledige lichaamsmassage gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het loslaten van energetische blokkades.

Een massage ontspand de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Het zelfherstellend vermogen wordt hierdoor geactiveerd.
Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. Een Haptische massage heeft ook een positief effect op de chakra’s en de meridianen; het geeft een harmoniserende impuls aan ons hele wezen.

Tijdens de training verdiepen wij ons ook in zowel de Haptische als de Holistische massage.

Door de Haptische en de Holistische samen te voegen, brengen het beste van twee visies samen en komt het lichaam weer makkelijker in balans. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en heb je meer levensenergie.

De Haptische Lichaamsmassage is zowel een schitterende start als een mooie aanvulling voor jezelf.

 

 

Data in 2020:  28 januari en 4, 11 en 18 februari 2020 (vol)

Kosten voor deze training zijn € 420,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Stuur je aanmelding via het contactformulier op de website.

jan
31
vr
Kindermassage
jan 31 – feb 28 hele dag
5 daagse cursus Kindermassage

 

Aanraken is een biologische noodzaak voor ieder mens!

Bij kindermassage gaat het niet om het manipuleren van de spieren. Ze worden begeleid door zowel spel, beweging als massage.

Een veilige omgeving aanbieden is een must wil je kunnen werken met kinderen. Een omgeving waarbinnen het kind in contact met zijn/haar lichaam wordt gebracht. Door gerichte liefdevolle aanraking en aandacht leren kinderen van onze handen allereerst respect. Daarbij worden zij zich bewust van hun lichaam, voelen waar zijzelf beginnen en ophouden. Ze worden gestimuleerd naar hun lichaam te luisteren. Dat brengt zelfbevestiging en geeft een warm gevoel van verbondenheid. Daarom maakt kindermassage kinderen sterk en minder kwetsbaar.

Een kindermassage kan goed ingezet worden bij een scala aan verschillende klachten zoals onrust, slaapproblemen, stress, maar ook bij fysieke klachten zoals buikpijn en hoofdpijn.

Kindermassage is een begripvolle en liefdevolle massage, waarbij het kind centraal staat.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 500,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2020:  31 januari en 7, 14, 21 en 28 februari 2020

 

Stuur je aanmelding via het contactformulier en vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

feb
15
za
Introductiecursus Thai tafelmassage @ De Bloemendaal 10
feb 15 hele dag
Introductiecursus Thai tafelmassage

In de  eendaagse introductiecursus Thai Tafelmassage word je de basis van de Thai massage bijgebracht op de tafel. De voornaamste technieken zijn stretches en lichaamsgebruik voor de druk. Door de flexibiliteit van Thai massage kan je deze technieken op de tafel integreren met je eigen massage technieken.

Belangrijk is je eigen houding en ontspanning, dit is de graadmeter van hoe het gegeven aankomt bij de ontvanger. Dus je zal ook ervaren en voelen hoe subtiel en diep de werking is.

Er is veel dynamiek in de bewegingen maar ook de stilte in de beweging.

 

In de eendaagse Introductiecursus Thai Tafelmassage integreert Howdy zijn kennis op het gebied van Thai (Yoga) Massage met het masseren op de tafel. Zijn unieke leerstijl is gebaseerd  op leven en werken in het moment: ‘Awareness in Motion’.   Omdat hij actief inspeelt op wat zich in het moment aandient bij de cursisten, zullen de onderwerpen die behandeld worden hier flexibel op aansluiten. Dat maakt van elke training die Howdy geeft een unieke ervaring.

 

Kosten voor deze training zijn € 135,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade of soep en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

Data 2020:   15  februari 2020

 

feb
24
ma
Meridiaan massage @ De Bloemendaal 10
feb 24 – apr 20 hele dag
7 daagse cursus Meridiaan massage

 

Een paar jaar geleden ontwikkelde Horizon Massage de cursus Meridiaan massage. Op basis van de opgedane ervaring is de training verder door ontwikkeld.  Oosterse en Westerse massage komen samen in deze bijzondere cursus.

 

De Meridiaan massage is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.  Zoals het bloed door onze aderen stroomt, zo stroomt de chi door de meridianen. Vijfduizend jaar geleden werden de eerste meridianen in het menselijk lichaam ontdekt en benoemd. In de vele eeuwen daarna werden honderden acupressuur punten en 20 meridianen ontdekt die in verband staan met de inwendige organen.

 

In de 7 daagse cursus Meridiaan massage nemen wij je mee op ontdekkingstocht naar de kennis uit de Traditionele Chinese Geneeskunde; naar de meridianen in ons lichaam en de daarbij behorende elementen, behandeltechnieken en acupressuurpunten. We gaan ons in de theorie verdiepen, vernieuwende massages leren, maar ook alles op een bijzondere manier ervaren, nl. zelf door de 5 elementen te lopen.

 

 

Data 2020:  24 februari, 2, 9, 16, 23 en 30 maart en 20 april 2020 (extra cursus)

Kosten voor deze training zijn € 575,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

 

feb
25
di
Energetische Gezichtsmassage
feb 25 hele dag

1 daagse cursus Energetische Gezichtsmassage

Een Energetische Gezichtsmassage is een heerlijk ontspannende massage die helaas te weinig wordt uitgevoerd. De Energetische Gezichtsmassage is een complete en op zichzelf staande  massage, maar is ook een mooie aanvulling op een energetische  lichaams-  of hoofdmassage. Het gezicht is het eerste wat je ziet en ook vaak de eerste wat tekenen geeft van spanning/stress; door middel van onze gezichtsuitdrukkingen tonen we onszelf aan de buitenwereld.

 

Tijdens de cursus Energetische Gezichtsmassage leren wij kennis maken met het gezicht, de thema’s van het gezicht en de gezichtsmassage.

 

We werken met technieken als strijkingen, drukpunten en knedingen. In deze massage  combineren we kennis uit zowel de Ayurvedische-,  de Chinese-  als ook de Westerse massage. Deze verschillende stromingen ontmoeten elkaar in het gezicht om een totale beleving te geven.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 135,00 inclusief lesmatariaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2020:  25 februari 2020

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.