•  

Agenda

aug
30
vr
FOCUSSEN @ De Bloemendaal 10
aug 30 – sep 13 hele dag
2 Daagse cursus Focussen

Focussen is aandacht geven aan iets van binnen, dat nog vaag is en waarvan je toch kunt voelen dat het hoort bij iets in je leven. Als je bij dat  ‘iets’  stilstaat op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich te ontvouwen en zijn eigen verhaal te vertellen. Het wordt duidelijk waar het echt om gaat. Meestal leidt dit tot opluchting, fysieke ontspanning en kleine of grote veranderingen ten goede in je leven.

 

Bij focussen ben je niet bezig met het steeds opnieuw beleven van je gevoelens of emoties, en ook niet met van alles uitplussen over jezelf en verklaringen zoeken. Het is een proces van luisteren naar wat je lijf je aanreikt en met aandacht en respect stilstaan bij wat er daar vanbinnen ís, zonder oordeel, en zonder meteen een oplossing te willen. Het verrassende is dat er dan op een heel diep niveau verandering kan komen; je organisme weet zelf hoe dat moet…

Dit klinkt allemaal erg eenvoudig, maar de focustechniek is er wel degelijk één die om oefening vraagt. Je zou kunnen zeggen dat focussen zo eenvoudig is, dat het lastig is te doen.

 

We think more than we can say. We feel more than we can think. We live more than we can feel. And there is much more still.” – Gendlin

 

 

Kosten voor deze training zijn € 250,00 inclusief lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven gaat heel makkelijk via het contactformulier op de website.

 

Data 2019:  30 augustus en 13 september 2019

sep
4
wo
Kinder Yoga Massage
sep 4 – sep 11 hele dag
2 daagse cursus Kinder Yoga Massage

 

In de cursus Kinder Yoga Massage leer je een Kinder Yoga Tafelmassage geven aan kinderen van 4 -100 jaar  ter bevordering van het emotioneel welzijn, vergroten van het zelfvertrouwen, het stimuleren tot zelfkennis en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen.

Hierbij worden klachten als stress, slapeloosheid, buik- en hoofdpijn en onrust op een zachte manier ondersteund.

In de cursus Kinder Yoga Massage leren we twee volledige yoga-lichaamsmassages (de voor- en achterzijde van het lichaam), die in zijn geheel uit te voeren zijn, maar waarvan ook de verschillende oefeningen/delen afzonderlijk heel goed toepasbaar zijn.

Door kennis van de chakra filosofie te integreren vergroot je de mogelijkheid om de kinder yoga massage therapeutisch in te zetten.

In deze cursus krijg je bovendien voldoende handvatten om je behandeling aan te passen aan ieder uniek kind. We behandelen hiervoor speciale oefeningen, materialen, kindermeditaties en bewegingsoefeningen.

 

 

 

Kosten voor deze training zijn € 240,00 inclusief lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2019:  4 en 11 september 2019

sep
5
do
Haptische Bekkenmassage
sep 5 – sep 6 hele dag

2 daagse cursus Haptische Bekkenmassage

 

Omdat het bekken is één van de belangrijkste delen van het menselijk lichaam is, ontwikkelde Horizon in 2016 deze cursus.

Het bekkengebied is verbonden met de basis van ons leven. En staat daardoor voor de manier hoe stevig wij in ons leven staan. Thema’s die bij het bekkengebied horen zijn; bestaansrecht, basisgevoel, zekerheid en onzekerheid, stabiliteit, standvastigheid, seksualiteit en stevigheid.

Spanningen in het leven omtrent deze thema’s zorgen er voor dat dit gebied vast gaat zitten. Deze spanningen hebben dan weer gevolg voor de onderliggende belangrijke organen: nieren, bijnieren, blaas, darmen, baarmoeder, eierstokken en prostaat.

Omdat onderliggende gespannen spieren contact hebben vanuit het bekken naar benen, billen en rug, kan het zijn dat er nare pijnervaringen ontstaan in deze gebieden. Problemen aan het bekken zorgen dan ook meestal voor problemen bij het bewegen van je gehele of gedeeltelijke lichaam.

 

Belangrijk bij een energetische aanraking of massage is accepteren; durven voelen, willen voelen. Vanuit nieuwsgierigheid voelen wat op dat moment aanwezig is, zonder hier een oordeel op te leggen, of het te willen veranderen. Een oordeel zorgt immers weer voor stress. Acceptatie wat je voelt is hier het sleutelwoord.

 

 

Data 2019:  5 en 6 september 2019

Kosten voor deze training zijn € 240,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

sep
7
za
OPLEIDING LICHAAMSGERICHT COACHEN VOLGENS CHAKRA FILOSOFIE
sep 7 2019 – okt 31 2020 hele dag

Horizon Massage Opleidingen biedt de jaaropleiding Lichaamsgericht Coachen volgens Chakra filosofie vanaf zaterdag 7 september 2019 aan.

De opleiding bestaat uit 7 modules van in totaal 24 lesdagen (in 14 maanden), waarin er, behalve voor de chakra’s en hun betekenis, ook ruimschoots aandacht is voor gesprekstechnieken, anamnestische vaardigheden en een tal van ondersteunende technieken qua lichaamswerk. Specifiek behandelen we massagetechnieken, rebalancingtechnieken en lichaamswerk in houding en beweging. Het zelf ervaren en leren begeleiden loopt door alle modules heen.. In de lessen wordt theorie in de praktijk gebracht en dus geïntegreerd.

 

Door de unieke combinatie van verschillende soorten lichaamswerk en het integreren van het leren coachen in de praktijk, creëren we een veelzijdige opleiding waarbinnen het eigen bewustwordingsproces centraal staat.

 

Wil je leren coachen of zoek je verdieping in wat je al doet? Wil je de relatie met het lichaam verder onderzoeken en de dialoog ermee aangaan? Wil jij het (eigen) lichaam als gereedschap om te coachen leren inzetten?

Wij helpen je graag zowel jezelf als je coach-dromen te realiseren!

 

 

sep
8
zo
Masseren voor Ouder en Kind – 4 dagdelen @ De Bloemendaal 10
sep 8 @ 09:19 – sep 29 @ 10:19
Masseren voor Ouder en Kind  in  4 dagdelen

 

Altijd al eens willen leren masseren met je kinderen? Niet alleen jij je kind, maar elkaar leren masseren? Op deze bijzondere manier samen in contact gaan?

Bij Horizon Massageopleidingen kun je leren masseren op een ontspannen en laagdrempelige manier.

Een massage speciaal voor ouder en kind samen.

 

In onze drukke wereld heeft vrijwel iedereen haast en vaak last van stress. Teveel inspanning en te weinig ontspanning vertalen zich vaak heel letterlijk in ons lichaam door een te hoge spierspanning, met alle gevolgen van dien.

We hebben vaak geen tijd meer om naar onszelf en/of elkaar te luisteren of in rust samen te zijn. Ook in huis leven we, als we niet oppassen vaak ongemerkt en ongewild te veel langs elkaar heen.

 

Maar massage gaat ook over verbinding. In een massage maak je op een bijzondere manier contact met elkaar. Doordat je in deze cursus met je één van je ouders / met je kind gaat masseren, maak je samen verbinding op een bijzondere manier. Het is als een warm gesprek zonder woorden, waarin je elkaar op een nieuwe manier leert verstaan.

Kosten voor deze training zijn € 250,00 voor jullie samen inclusief het lesmateriaal, koffie/thee of iets fris en een certificaat van deelname.

Data 2019: 8, 15, 22 en 29 september 2019.

De lestijden zijn van 10.00 – 12.30 uur.

sep
9
ma
Holistic Pulsing 2
sep 9 – sep 23 hele dag

3 daagse cursus Holistic Pulsing 2

 

Holistic Pulsing 2 is een verdiepingscursus.

We gaan aan de slag met nieuwe technieken!

 

Holistic Pulsing is een bijzondere techniek waarbij het lichaam zachtjes wordt gewiegd en gestrekt in een bepaald ritme. Dit nodigt het lichaam uit om spanningen los te laten op diepere niveaus en meerdere lagen van ons energetisch lichaam.

Holistic Pulsing maakt de weg vrij om het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer aan te sturen.

 

 

Data 2019:   9, 16 en 23 september 2019

Kosten voor deze training zijn € 330,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

 

 

sep
10
di
Mindfulness voor Kinderen
sep 10 @ 11:02 – okt 15 @ 12:02

Mindfulness voor  Kinderen

6 daagse cursus Mindfulness voor Kinderen

Het is in 2019 mogelijk deze training (in de middag) te combineren met (Docent) Mindfulness (in de ochtend) !

Kinderen van zijn nature nieuwsgierig en onderzoeken alles graag. Ze willen weten en begrijpen. Ze staan gemakkelijk in contact met dit moment en zijn goed in aandachtig zijn. Mindfulness sluit dus heel goed aan bij hoe kinderen zijn en functioneren.

 

Maar kinderen hebben het vaak, net als volwassenen, te druk; ze zijn moe en daardoor snel afgeleid en onrustig. Kinderen hebben vandaag de dag een vol programma! Sociaal, emotioneel, school, sportclub, het gezin en tel hier nog eens bij op wat ze allemaal moeten leren en onthouden! Net als volwassenen doen veel kinderen te veel en “zijn”  ze te weinig. De “aanknop” doet het wel, maar waar zit de “pauzeknop”?

 

Door te oefenen in aandacht hebben in het moment en bewust aanwezig zijn leren kinderen om even te stoppen, even op adem te komen. Zo komen ze uit de automatische piloot. Dan pas kunnen ze voelen wat ze nodig hebben op dit moment. Ze laten impulsen en reflexen meer voor wat ze zijn en leren ook accepteren dat niet alles in het leven fijn is. Ze leren ook hier vriendelijke aandacht aan te geven in plaats van het weg te stoppen. Hierdoor krijgen ze meer begrip voor hun eigen binnenwereld en daardoor ook voor die van anderen.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 550,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2019: 10, 17 en 24 september 1, 8 en 15 oktober  2019.

NB: Wanneer je de trainingen (Docent) Mindfulness (8 dagdelen) en Mindfulness voor Kinderen (6 dagen) met elkaar combineert, dan komen er nog twee dagen van 10.00-14.00 uur bij. De kosten voor beide cursussen samen zijn €725,00.

(Docent) Mindfulness
sep 10 @ 20:23 – okt 29 @ 21:23
(Docent) Mindfulness

8 daagse cursus (docent) Mindfulness

Het is vanaf oktober 2019 mogelijk deze training (in de ochtend) te combineren met Mindfulness voor Kinderen (in de middag) !

 

Mindfulness is bewust en niet oordelend aandacht geven aan alles wat je tegenkomt, van moment tot moment, in je dagelijks leven.

Daarmee helpt Mindfulness ons op ieder moment volledig te leven. de basis is: aandacht geven aan het enige moment wat we werkelijk hebben, het huidige moment.

 

We verliezen doorgaans veel energie aan denken; ons denken is altijd in het verleden of de toekomst. We tobben, plannen, raken gefrustreerd, mokken en klagen. We vinden overal wat van; hoe het leven zou moeten zijn, hoe we ons zouden moeten gedragen, wat we zouden moeten voelen, wat we zouden moeten bereiken. Hiermee zijn we zowel weg uit het huidige moment als er mee in strijd. Door aandacht te geven aan het NU, nemen we als het ware het stuur weer in eigen handen.

 

Mindfulness is simpel en eenvoudig maar je moet het wel iedere dag DOEN!
Tijdens de training besteed je iedere dag 40 – 60 minuten aan Mindfulness en dat is een hele uitdaging.

 

De training bestaat uit 8 lessen  van 10.00 – 14.00 uur.

In de training geven we ook aandacht aan het doceren van Mindfulness evenals de combinatie Mindfulness en aanraking. Je kan deze cursus afsluiten als “Docent Mindfulness” door het uitvoeren van speciale huiswerkopdrachten.

 

 

 

 

Data 2019:  10, 17 en 24 september en 1, 8, 15, 22 en 29 oktober 2019

 

 

Kosten voor deze training zijn € 495,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

NB: Wanneer je de trainingen (Docent) Mindfulness (8 dagdelen) en Mindfulness voor Kinderen (6 dagen) met elkaar combineert, dan komen er nog twee dagen van 10.00-14.00 uur bij. De kosten voor beide cursussen samen zijn €725,00.

 

 

sep
12
do
Persoonlijke ontwikkeling (1e Jaar van het therapeutisch traject)
sep 12 2019 – jun 11 2020 hele dag

6 daagse traject Persoonlijke Ontwikkeling

 

Persoonlijke ontwikkeling bevat 6 dagen voor de studenten van de jaaropleiding Holistisch Energetisch Masseur.

We onderscheiden ons deze opleiding door je te leren masseren vanuit verbinding met jezelf. Om dat je kunnen moet je “weten waar jij eindigt en je cliënt begint”. Persoonlijke ontwikkeling  loopt daarom als een rode draad door de opleiding Holistisch Energetisch Masseur heen.

Massage is een groeiproces wat binnen jou begint en je door gaat geven in je praktijk. Het is een groeiproces van (massage)kennis en persoonlijk bewustzijn.

 

Tevens is dit het eerste jaar van het Therapeutische traject wat door de HBO opleiding Energetisch Massage Therapeut heen loopt. Elk jaar zijn er 6 therapeutische dagen die door de 3-jarige opleiding heen lopen. In het tweede jaar gaat deze ontwikkelingsroute verder met Therapeutische ontwikkeling.

 

 

Data leerjaar 2019-2020: 12 september en 7 november 2019; 9 januari, 26 maart, 14 mei en 11 juni 2020.

 

Kosten voor deze training zijn € 550,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

 

Wanneer je je aanmeld voor de opleiding Holistisch Energetisch Masseur of Energetisch Massage Therapeut gaan we er van uit dat je automatisch dit ontwikkelingstraject ingaat. Het is wel de bedoeling dat je je ook hiervoor aanmeldt.

 

 

sep
18
wo
Klassieke Massage 1
sep 18 – okt 30 hele dag

7 daagse cursus Klassieke Massage 1 (nog 1 plaats)

 

De cursus Klassieke Massage bij Horizon Massageopleidingen onderscheidt zich door de unieke combinatie van het aanleren van technieken, kennis van de spieren en de anatomie en de betekenis van masseren vanuit een holistische visie. Deze kennis wordt vorm gegeven in diverse lichaamsmassages met klassieke massagetechnieken, waardoor uiteindelijke het hele lichaam behandeld kan worden.

 

Deze cursus is een waardevolle start in het massage vak.

Na het volgen van deze cursus beschik je over de juiste basiskennis (anatomie, spieren, technieken, kwaliteit van aanraken) om, op verantwoorde wijze, een volledige massagebehandeling te geven.

Met deze kennis in huis is het mogelijk je verder te verdiepen door het volgen van vervolgcursussen.

 

 

Data 2019:  18 en 25 september en 2, 9, 16, 23 en 30 oktober 2019

Kosten voor deze training zijn € 575,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

Reageren is niet mogelijk