•  

Agenda

mei
22
wo
Voetreflexmassage
mei 22 – jul 3 hele dag

7 daagse cursus Voetreflexmassage (nog 1 plaats)

 

Voetreflexologie is een behandelmethode die reflexpunten in de voet stimuleert en daarmee een harmoniserende impuls geeft aan het hele lichaam.

Door het lichaam lopen energiebanen, die contactpunten hebben op de voeten.

Wanneer er blokkades ontstaan, als gevolg van spanning of disbalans, ontstaat er een klacht of ziektebeeld.

Kennis van deze reflexzones geeft je de mogelijkheid om door middel van drukpuntmassage op de voeten deze blokkades op te heffen, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam en de weerstand wordt verhoogd.

 

Klachten die je kunt behandelen met een voetreflexmassage zijn o.a.:

Rugklachten

Nek- en schouderklachten

Hoofdpijnklachten

Menstruatieklachten

Spier- en gewrichtsklachten

Slapeloosheid

Spijsverteringsklachten

 

 

Data 2019:  22 en 29 mei, en 5, 12, 19 en 26 juni en 3 juli 2019

Kosten voor deze training zijn € 575,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

jun
6
do
Massage van de 4 Elementen
jun 6 – jun 27 hele dag

4 daagse cursus Massage van de 4 elementen

 

Masseren vanuit de 4 elementen betekent masseren met aandacht en vanuit verbinding.. Bij een 4 elementen massage gaat het vooral over deze kwaliteit van aanraking. Dat begint met de juiste houding en intentie van de masseur. Tijdens de massage gebruikt de masseur de energetische massagetechnieken en zijn intuïtie om deze massage te geven.

 

Wanneer de energie in ons lichaam stagneert ontstaan er blokkades. Tijdens de Massage van de 4 Elementen richten wij ons op deze aanwezig energie, waarbij we het lichaam uitnodigen om de energie weer te laten stromen zodat de energieblokkades verminderen of verdwijnen. Daarbij gebruiken we de speciale technieken van de 4 elementen om dit proces telkens op maat te ondersteunen.

 

De combinatie van verschillende unieke massagetechnieken zorgen ervoor dat de  massage als bijzonder, helend, warm en liefdevol wordt ervaren, hierdoor ontstaat er weer harmonie en rust in het lichaam en de geest.

 

 

Data 2019:  6, 13, 20 en 27 juni 2019 

Kosten voor deze training zijn € 420,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

 

jun
17
ma
Massage bij Fibromyalgie @ De Bloemendaal 10
jun 17 – jun 24 hele dag
2 daagse cursus Massage bij Fibromyalgie

 

Tijdens de cursus Massage bij Fibromyalgie leer je meer over de achtergronden en symptomen van Fibromyalgie. De Massage bij Fibromyalgie is een massagevorm welke hoofdpijn en pijn in spieren vermindert, het vermindert ook angst en somberheid en heeft een zeer positieve invloed op het slaappatroon. Iedere Fibromyalgie patiënt is uniek, dus  de massagebehandeling dient hierop afgestemd te zijn.

 

Het meest kenmerkende symptoom van Fibromyalgie zijn de pijnpunten op diverse plaatsen op het lichaam, die ‘tender points’ worden genoemd. Er kunnen 18 tender points worden onderscheiden.

Deze cursus is een uitbreiding voor iedereen die al een basisopleiding heeft op het gebied van massage. Ben je geen professioneel masseur, maar heeft bijvoorbeeld je partner fibromyalgie dan kan je ook inschrijven voor deze cursus.

 

 

Data 2019: 17 en 24 juni 2019

 

Kosten voor deze training zijn € 250,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het ga

jun
18
di
Haptische Bekkenmassage
jun 18 – jun 25 hele dag

2 daagse cursus Haptische Bekkenmassage

 

We hebben een extra cursus ingepland!

 

Omdat het bekken is één van de belangrijkste delen van het menselijk lichaam is, ontwikkelde Horizon in 2016 deze cursus.

Het bekkengebied is verbonden met de basis van ons leven. En staat daardoor voor de manier hoe stevig wij in ons leven staan. Thema’s die bij het bekkengebied horen zijn; bestaansrecht, basisgevoel, zekerheid en onzekerheid, stabiliteit, standvastigheid, seksualiteit en stevigheid.

Spanningen in het leven omtrent deze thema’s zorgen er voor dat dit gebied vast gaat zitten. Deze spanningen hebben dan weer gevolg voor de onderliggende belangrijke organen: nieren, bijnieren, blaas, darmen, baarmoeder, eierstokken en prostaat.

Omdat onderliggende gespannen spieren contact hebben vanuit het bekken naar benen, billen en rug, kan het zijn dat er nare pijnervaringen ontstaan in deze gebieden. Problemen aan het bekken zorgen dan ook meestal voor problemen bij het bewegen van je gehele of gedeeltelijke lichaam.

 

Belangrijk bij een energetische aanraking of massage is accepteren; durven voelen, willen voelen. Vanuit nieuwsgierigheid voelen wat op dat moment aanwezig is, zonder hier een oordeel op te leggen, of het te willen veranderen. Een oordeel zorgt immers weer voor stress. Acceptatie wat je voelt is hier het sleutelwoord.

 

 

Data 2019:  18 en 25 juni 2019

Kosten voor deze training zijn € 240,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

jul
2
di
Energetische Hoofdmassage
jul 2 hele dag

1 daagse cursus Energetische Hoofdmassage

 

Bij een Energetische massage wordt het lichaam op een zachte manier behandeld, waardoor er geen weerstand opgeroepen wordt en het lichaam kan ontspannen. De massage richt zich op het losmaken van de blokkades in zowel de spieren, als ook in de energetische stroming, zoals in bijvoorbeeld de meridianen en chakra’s.

Kenmerk van een Energetische massage is dat het een zachte en contactvolle manier van aanraken is. Het lichaam wordt als het ware uitgenodigd om te doen waar het klaar voor is en er wordt niets afgedwongen. Zo krijgt het lichaam de tijd om zich te openen en te ontspannen op zijn eigen tijd en manier.

Als ontvanger kan zo contact maken met gevoelens en herinneringen die in je lichaam aanwezig zijn. De Energetische Hoofdmassage is die uitnodigt tot bewustwording.

De intentie waarmee je als masseur aanraakt en masseert bepaald voor een groot deel het effect van de massage en is van niet te onderschatten waarde! Richt je intentie tijdens het masseren op de energie, je zult merken dat de energie beter wordt gevoeld en in beweging wordt gezet.

De Energetische Hoofdmassage is vooral op gericht de energie weer te voelen en deze te laten stromen.

Door de intentie van de massage in combinatie met de bijzondere massagetechnieken, wordt de cliënt gestimuleerd om de energiekanalen in zijn lichaam te openen en deze weer vrij te maken en de blokkerende energie af te voeren.

Tijdens de Energetische massage nodig je de cliënt uit om te voelen en te ervaren.

 

 

Data 2019: 2 juli 2019

 

Kosten voor deze training zijn € 135,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. vergeet niet te vermelden om welke cursus het gaat.

 

jul
5
vr
Meridiaan-voetmassage
jul 5 hele dag
1 Daagse cursus Meridiaan-voetmassage

Masseren  betekent altijd masseren met aandacht en vanuit verbinding. Bij een massage gaat het altijd om deze kwaliteit van aanraking. Dat begint met de juiste houding en intentie van de masseur. Tijdens de Meridiaan-voetmassage gebruikt de masseur de energetische massagetechnieken en zijn intuïtie om deze massage te geven.

 

In de Meridiaan-voetmassage leer je een energetische en ontspannende voetmassage met zachte massagetechnieken. Een voetmassage heeft een ontspannende en aardende werking. Door de aandacht naar de voeten te brengen zetten we iemand letterlijk en figuurlijk weer op zijn “eigen pootjes” neer. Door de Meridiaan-voetmassage komt iemand geaard en steviger op zijn voeten te staan.

 

In de Meridiaan-voetmassage worden, naast de energetische massagegrepen, ook de meridianen op de voet en onderbenen behandeld. Hiermee wordt de balans in de energiebanen ook herstelt en het geeft deze massage een grote therapeutische waarde.

 

De combinatie van verschillende zachte massagetechnieken zorgen ervoor dat de  massage als bijzonder, helend, warm en liefdevol wordt ervaren, hierdoor ontstaat er weer harmonie en rust in het lichaam en de geest.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 135,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2019:   5 juli 2019

Aanmelden kan heel makkelijk via het contactformulier op de website.

jul
8
ma
Gronden en Energetische Bescherming @ De Bloemendaal 10
jul 8 hele dag

1 Daagse cursus Gronden en Energetische Bescherming

 

Tijdens de cursus Gronden (aarden) en Energetische Bescherming leer je allereerst bewust jezelf te gronden, wat een voorwaarde is om bij jezelf te kunnen zijn en blijven. In de snelheid van het dagelijks leven raken we de verbinding met ons zelf regelmatig kwijt.

Goed geaard zijn is a.h.w. je eigen plek innemen; gecentreerd staan tussen hemel en aarde. Het is een voorwaarde om in verbinding met jezelf te zijn.

 

 

In deze cursus leer je tevens bewust om te gaan met je energie. Wanneer je de energie weer gaat voelen kun je onderscheid maken tussen jezelf en de ander. Contact maken met je energie, is contact maken met jezelf. vandaaruit kan je als masseur/massagetherapeut contact aangaan met je cliënt ZONDER te vermengen.

 

De informatie die je ontvangt tijdens de cursus Gronden en Energetische Bescherming geeft je belangrijke tools voor zowel jezelf als je cliënt in je massagebehandelingen.

Ontdek de toegevoegde waarde van aardingsoefeningen in jouw praktijk voor jezelf en je cliënt en blijf ook tijdens jouw behandelingen met beide benen op de grond staan en je plek behouden.

 

Kosten voor deze training zijn € 135,00 inclusief lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

jul
9
di
Masseren met Tools @ De Bloemendaal 10
jul 9 hele dag
1 daagse cursus Masseren met Tools

 

In de cursus Masseren met Tools leer je een energetische massage, waarin het werken met enkele massagetools wordt geïntegreerd.

 

Zo leer je diepgaande strijkingen uitvoeren met verwarmde bamboestokken en natuurlijk ontbreken ook de hot stones hier niet. Door de unieke combinatie van de verschillende tools samen en het werken vanuit de holistische visie, wordt er een mooie verdieping aan deze massage toegevoegd.

 

De combinatie van de bamboestok, de hot stones en de aanraking van warme masserende handen zorgen ervoor dat spanningen en spierknopen makkelijker verdwijnen, zodat de doorstroming weer op gang komt in het lichaam van uw cliënt. Het zelfherstellend vermogen wordt daarmee volledig geactiveerd. Door middel van de massagetools worden de zenuwuiteinden in de huid en de spieren extra geprikkeld. De bloedsomloop komt op gang, wat zorgt voor meer zuurstof en voeding voor de lichaamscellen. Volledige ontspanning en een vermindering van stress en vermoeidheid in het lichaam is het resultaat.

Data 2019: 9 juli 2019

 

Kosten voor deze training zijn € 135,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website. Vergeet niet te vermelden om welke cursus het ga

 

jul
10
wo
Energetische Voetmassage en de Chakra’s
jul 10 hele dag

1 daagse cursus Energetische Voetmassage en de chakra’s

 

De cursus Energetische Voetmassage en de chakra’s is een Holistische massage waarin de verbindingen tussen de verschillende lichaamsniveaus (mentaal, sociaal, fysiek, emotioneel, spiritueel e.d.) verduidelijkt worden via de massage van de voeten.

In deze cursus worden de chakra’s  praktisch benaderd en helder uitgelegd. Ze  worden gekoppeld aan de zones op de voeten. Ze worden gekoppeld aan het leven van alle dag. Hierdoor worden chakra’s heel begrijpelijk en daardoor toepasbaar in ons dagelijks leven.

We leren tijdens de cursus Energetische Voetmassage en de Chakra’s zowel een Energetische Voetmassage als ook de chakra reflexzones onder de voeten. We leren tevens iedere chakra apart te  behandelen, maar ook om de massage als een volledige energetische voetmassage te kunnen geven, waarbinnen de chakra reflexzones geïntegreerd worden.

 

 

Data 2019: 10 juli 2019

 

Kosten voor deze training zijn € 135,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.
Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website.

 

jul
11
do
Aroma Therapie en Aroma Massage
jul 11 – jul 12 hele dag

2 daagse cursus Aroma Therapie en Aroma Massage

 

Aromatherapie en massage gaat uit van de holistische werkwijze, dit betekent dat de behandeling van invloed is op zowel het lichaam, de geest, onze gedachten en emoties.

 

Tijdens de cursus gaan we dieper in op de werking van de aroma’s en hoe je dit in kunt zetten tijdens de behandeling. Bijvoorbeeld: welke aroma je kunt gebruiken ter bevordering van het emotioneel welzijn en bij pijn bestrijding, welke bij zwangeren of bij kinderen.

 

 

Kosten voor deze training zijn € 240,00 inclusief lesmatariaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2019:  11 en 12  juli 2019

 

Inschrijven kan heel makkelijk via het contactformulier van de website.

Reageren is niet mogelijk