• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Massageopleidingen.
  Wegens het coronavirus worden een aantal cursussen vanaf half april online aangeboden en kunnen gewoon doorgaan!
  We maken hierbij gebruik van de onlinemogelijkheden en aanvullend filmmateriaal, zodat je op een ontspannen manier de cursussen vanuit huis kunt volgen.
  Wij werken altijd vanuit een warm en persoonlijk contact gecombineerd met een professionele werkhouding. Dat zal online niet anders zijn.
  Door gebruik te maken van filmmateriaal en extra tijd te maken voor persoonlijke begeleiding, kunnen wij garant staan voor de hoge kwaliteit van onze lessen.
  Meer hierover lees je op onze blogpagina, maar uiteraard stellen wij onze cursisten persoonlijk op de hoogte van deze nieuwe werkwijze.Je bent van ❤️ welkom!


De signalen van het lichaam/Holistische Geneeskunde

De signalen van het lichaam / Holistische Geneeskunde

6 Daagse Masterclass De signalen van het lichaam / Holistische Geneeskunde 

 

Binnen de holistische visie, waar vanuit wij bij Horizon Massageopleidingen werken, staat de eenheid en wisselwerking tussen lichaam, geest en omgeving met betrekking tot ziekte én gezondheid aan de basis van het gedachtegoed. De symptomen die het lichaam laat zien, kun je zien als signalen van je lichaam die (weer) gehoord willen worden. Met andere woorden: er zit een betekenis onder de klacht.

 

Wanneer verdrongen delen van onszelf naar het onbewuste zijn verdwenen is een fysiek signaal een manier om weer naar het bewustzijn terug te keren. Massagetherapie is een prachtige manier om deze signalen mee naar het bewustzijn te helpen en te gaan begrijpen. Ons lichaam is altijd in het hier en nu en holistische massagetherapie laat weer voelen en luisteren naar het lichaam. Herkennen, erkennen en acceptatie zijn de stappen op weg naar heling.

 

Wat is de betekenis van deze signalen?

Heb je behoefte aan meer inzicht in de holistische zienswijze? Kun je de symptomen herkennen? Zie je de zin van ziekzijn?

 

In de masterclass “De Signalen van het Lichaam”  word je een praktische en intense verdieping aangeboden om op een holistische manier te gaan kijken naar de signalen die het lichaam ons geeft. De betekenis van ziekten en symptomen wordt uitgebreid behandeld.  Tevens gaan we kijken naar hoe je de signalen van het lichaam kunt herkennen, zodat je een stap kunt zetten in het helend proces. Door een praktische benadering, waardoor je vanuit je eigen situatie kan gaan ervaren, word je meegenomen op deze reis door de Holistische Geneeskunde.

 

De masterclass “De signalen van het lichaam” is een geweldige manier om vanuit meer zelfkennis met de opgedane kennis cliënten in de praktijk te begeleiden en te ondersteunen in hun helingsproces.

 

Deze masterclass wordt op bezielde en inspirerende wijze vorm gegeven door Gerhard Böckler.

 

Inhoud van deze Masterclass:

 

 • Holistische visie: eenheid van geest en lichaam
 • Hoe kan je kijken naar symptomen
 • Psychosomatische ziekten en taal, orgaansystemen en hun specifieke ziekten
 • Innerlijk bewustzijn als basis en hulpmiddel, persoonlijke ontwikkeling
 • Holistische technieken voor de verwerking van fysieke symptomen
 • Herkennen van en oplossen innerlijke conflicten
 • Het integreren en verwerken van de fysieke, emotionele, psychologische en geestelijke aspecten van een ziekte/stoornis

 

 

Kosten voor de 6 daagse Masterclass De Signalen van het Lichaam/Holistische Geneeskunde:

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 575,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

 

 

Data 2020:  24 januari, 5 en 26 februari, 24 maart, 22 mei en 26 juni 2020

(Let op: deze Masterclass is op verschillende dagen van de week ingepland!)

 

Data 2021:  21 januari, 4 en 18 februari, 4 en 18 maart en 1 april 2021

 

 

De 6 daagse Masterclass  De signalen van het lichaam / Holistische Geneeskunde is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET,  VBAG, NVST en BATC.

(K10906  voor 5 EC’s)

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.