• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Docent (Shantala) Babymassage

Docent (Shantala) Babymassage

 

2 daagse cursus Docent (Shantala) Babymassage

 

De Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging.

De Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Het is een eenvoudige massage die uitgaat van een respectvolle benadering, is niet moeilijk om te leren en héérlijk om te ontvangen én te geven.

 

Tijdens een zwangerschap zit het kindje veilig in de warme buik van de moeder. Wanneer deze tijd voorbij is, is het kind fysiek klaar om ter wereld te komen. Het lijfje krijgt een schok te verduren en moet ineens alles zelf gaan doen. Hierdoor krijgt de baby emotioneel veel indrukken te verwerken, zoals warmte, kou, geluid, geur, smaak, emoties en het fysiek loskomen van de moeder.

 

Aanraking is één van onze eerste levensbehoefte en zeker voor het pasgeboren kind.

Om het contact (de verbinding) tussen moeder en kind te vergroten maar ook om het contact tussen vader en kind te stimuleren is een babymassage een prachtig middel.

Naast het vergroten van het contact en veiligheid van het kindje, stimuleert een babymassage ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt het verzachtend op de grote veranderingen die het lichaam doormaakt. De Shantala babymassage is helend voor zowel de ouder(s) als het kind zelf.

 

In deze cursus staan we , naast het leren van de Shantala Babymassage, ook stil bij welke aroma’s (eventueel in combinatie met massageolie) je kunt inzetten tijdens de babymassage. Ook leren wij  je hoe je de babymassage aan kunt leren aan de kersverse ouder(s), zodat je zelf als docent deze mooie massage door kan geven.

 

Na deze twee interactieve dagen kan je  een Babymassage geven en anderen aanleren, als ook  aroma’s gericht gebruiken en ventueel tips voor thuis aan de ouders meegeven.

 

Inhoud van de  cursus

Verschillende manieren van een geboorte en invloeden op de baby.

Fysiek en emotionele ongemakken bij een baby.

Ontspannende en stimulerende babymassage.

Kleine greep uit aroma’s en massage olie specifiek voor baby’s.

Tips voor thuis om de ongemakken te doen verminderen.

 

 

 

De 2 daagse cursus Docent (Shantala) Babymassage is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, NVST en BATC.

 

 

Kosten voor de 2 daagse cursus Docent (Shantala) Babymassage: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 225,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

Data 2020: 2 en 9 december 2020

 

Data 2021:  31 mei en 1 juni 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.