•  

DE DORN METHODE EN BREUSS MASSAGE

3 daagse cursus De Dorn Methode en Breuss Massage

 

Wat is de Dorn methode?

De Dorn methode is een zachte, dynamische wervel- en gewrichtsbehandeling, die kan helpen met alle klachten die voortkomen uit een beenlengteverschil.

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en  verandert de ideale positie van de gewrichten, en ontstaat er een voorkeurshouding met klachten als gevolg.

Deze zachte manipulaties zijn  ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Bovendien leert de cliënt de zelfhulpoefeningen om voortaan pijnvrij door het leven te gaan. De Dorn methode is een zeer goed alternatief voor mensen die liever niet naar een kraker gaan, en de zelfhulpoefeningen  zijn  essentieel om de cliënt te leren zichzelf te corrigeren.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk en hoe lang duurt het?

De Dorn methode is een zachte en effectieve behandeling; er vindt correctie plaats in de beweging van de ruggenwervels en gewrichten. Er wordt in de behandeling vooral druk uitgeoefend en veel bewogen. De methode heft  gewrichtsblokkades op, scheve wervels, een bekken-scheefstand en beenlengteverschil, waardoor vele klachten verdwijnen. De therapeut corrigeert de stand van de gewrichten vanaf de spronggewrichten tot aan de kaken.

 

 

Zes stappen

– Allereerst wordt het beenlengte verschil gecorrigeerd, veel mensen hebben hier last van. Het is een correctie methode die je zelf thuis dient te blijven oefenen.

– De tweede stap is het controleren en corrigeren van het SI-gewricht, dit gewricht zit in de bekken tussen het heiligbeen aan het einde van de wervelkolom en    de darmbeenderen in het bekken.

– De derde stap is het heupgewricht controleren en corrigeren. Er kan veel verschil zitten tussen de heupen en ze kunnen ook scheef staan.

– De vierde stap is de ruggenwervels controleren en corrigeren, vanaf de lendenwervels wordt de hele wervelkolom behandeld, tot aan de achterhoofdsrand.

– Stap vijf is het controleren en corrigeren van de schouders, armen en handen.

–  Stap zes is het controleren en corrigeren van de sleutelbeenderen en de kaken.

 

De Dorn methode is een natuurgeneeskundige manuele behandeling, die zijn oorsprong vind in Duitse volksgeneeskunde en voor het eerst beschreven en verder werd ontwikkeld door Dieter Dorn in de zeventiger jaren van de vorige eeuw. In de Duitstalige landen is het een wijdverbreide erkende Heilpraktiker- methode.

 

Beenlengteverschil vind zijn oorsprong op fysiek, emotioneel of mentaal terrein. In de cursus gaan we daar verder op in.

Naast de Dorn behandeling is het belangrijk dat de zelfhulpoefeningen goed aangeleerd worden, zodat de cliënt een actieve verantwoordelijkheid draagt voor zijn eigen welzijn.

 

 

Breuss massage

De behandeling van de wervelkolom wordt afgesloten met Breuss massage: een zachte diepgaande energetische massage, die met name gericht is op het verbeteren van de functie van de tussenwervelschijven en zorgt voor een diepe ontspanning.

 

Door het voorzichtig oprekken van de wervelkolom krijgen de tussenwervels meer ruimte en kan de Johannesolie, waarmee wordt gemasseerd, in de weefsels trekken. Dit is volgens Rudolf Breuss een zeer belangrijk onderdeel ter regeneratie van de tussenwervelschijven. De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, en regenereren.

De Breuss massage kan ook voor de Dorn behandeling gegeven worden, bijvoorbeeld aan mensen die erg gespannen zijn. Ook bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie.

 

 

Mogelijke klachten die behandeld kunnen worden:

Beenlengteverschil

Bekkeninstabiliteit
Bekkenscheefstand
Armklachten zoals een tennisarm, golfersarm
Gewrichtsklachten
Frozen Shoulder

Hoofdpijn en migraine
Nek- en schouderpijn
Kyfose, lordose, scoliose
Lumbago, ischias, spit
Darm- en blaasproblemen
Galblaas- en schildklierklachten
Chronische vermoeidheid

 

Bij Horizon Massageopleidingen werken wij in deze cursus vanuit een holistische visie en we interpreteren zowel de Dorn methode als de Breuss massage vanuit het holistische gedachtengoed. We brengen hiermee een waardevolle verdieping aan in deze mooie cursus.

 

 

Inhoud van deze cursus:

Dorn methode technieken.
Breuss massage technieken.

Zelfhulpoefeningen volgens Dorn

De holistische visie binnen de Dorn en Breuss methoden.
Geschiedenis van Dorn-methode  en Breuss massage

Indicaties en contra-indicaties.

Wervels tellen.

Dorn en de meridianen.

 

In de lessen krijg je, behalve een reader, ook 5 vellen Breusspapier en een Dorn-poster uitgereikt. We werken in onze lessen met St. Jansolie.

 

 

Tot slot…

Tijdens de eerste twee dagen van de cursus De Dorn Methode en Breuss Massage bij Horizon Massageopleidingen leren  we onze cursisten de zachte manipulatietechnieken volgens Dorn, de zelfhulpoefeningen en de Breuss-massage, zodat iedereen hiermee in eigen praktijk aan de slag kan gaan.

De 3e dag vindt pas na 4 weken plaats. Deze dag herhalen we naar behoefte de stof en kunnen ervaringen en vragen gedeeld worden. Tevens zal er ruimte zijn om de reeds geleerde technieken aan te vullen, wervels te tellen en de technieken met de meridianen te verbinden.

 

Kosten voor deze training zijn € 310,00 inclusief het lesmateriaal, een Dorn-poster en 5 vellen Breusspapier, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2019:  11 en 12 mei en 15 juni 2019

Accreditatie voor deze cursus is aangevraagd bij de KTNO

 

 

 

Reageren is niet mogelijk