• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Energetisch Massage Therapeut (HBO)

Opleiding Energetisch Massage Therapeut (HBO)

Startdatum van de opleiding is 16 september 2020

 

Je dromen realiseren is jezelf realiseren…

 

Horizon Opleidingen biedt de opleiding Energetisch Massage Therapeut aan in een modulair onderwijsvorm. Het is mogelijk deze opleiding in 3 jaar af te ronden.

 

Onze manier van lesgeven is gebaseerd op “zeg wat je doet en doe wat je zegt”.

Horizon geeft niet alleen massagetherapie, Horizon Opleidingen ís massagetherapie. Vakkennis en betrokkenheid gaan hand in hand.

 

We werken daarom altijd vanuit een warm persoonlijk contact gecombineerd met een professionele werkhouding.

 

 

Energetische Massagetherapie volgens Horizon Massage-opleidingen

 

Alle trainingen/opleidingen bij Horizon Opleidingen kenmerken zich door de holistische visie; lichaam en geest zijn één. Maar ook de verschillende aspecten zoals emotie, gedachten, spiritualiteit en gedrag horen hierbij. Al deze niveaus zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

Het doel van de massagetherapie is bewustwording en dat gebeurt vooral op voelsniveau. De massage is hierbij het middel; door aanraking kun je makkelijker in contact met het voelen van je lichaam komen. Het lichaam is de spiegel van wat je denkt, voelt, bent. Ons lichaam is in feite een schatkist vol met eigen wijsheden en waarheden en onze onverdeelde aandacht is de sleutel om hier contact mee te maken.

 

Aan de basis van deze mooie professie sta jij, als massagetherapeut. We onderscheiden ons door je te leren masseren vanuit verbinding met jezelf. Om dat je kunnen moet je “weten waar jij eindigt en je cliënt begint”. Persoonlijke ontwikkeling en therapeutische vorming lopen daarom als een rode draad door de opleiding Energetisch Massage Therapeut heen.

 

Massagetherapie is een groeiproces wat binnen jou begint en je door gaat geven in je praktijk. Het is een groeiproces van (massage)kennis en persoonlijk bewustzijn.

 

De opleiding Energetisch Massage Therapeut bevat een tal van energetische massagetrainingen, waarin er, behalve voor de specifieke massagetechnieken, ook aandacht is voor de interactie met je cliënt in de massage.

 

In het dagelijks leven spiegelen we elkaar continu, dus ook jij en je cliënt. Hoe kun je daar mee om gaan? Hoe herken je wat er gebeurt? En hoe kun je je cliënt begeleiden (coachen) op de tafel, met andere woorden, hoe kun je coachend masseren?

 

Door dit in alle lessen te integreren helpen we jou om een unieke energetisch massagetherapeut te worden.

 

Wij helpen je graag zowel jezelf als je dromen te realiseren!

 

 

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Stuur een email naar: info@horizonopleidingen.nl om het studieplan te ontvangen of bel om een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek. We maken graag tijd voor je!

 

 

NB: Na het succesvol afronden van je HBO-opleiding Energetisch Massage Therapeut heb je een bijzonder diploma in handen. Wanneer je ook het diploma HBO Medische basiskennis behaald kun je je aansluiten bij een beroepsvereniging, zodat je behandelingen gedeeltelijk of geheel vergoed kunnen worden door de zorgverzekeraars.

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.