• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Energetische Handmassage en de reflexzones

Energetische Handmassage en de reflexzones

 

1 daagse cursus Energetische Handmassage en de reflexzones

 

Onze handen zijn een van de belangrijkste lichaamsdelen van ons lichaam. Ze zijn praktisch onmisbaar in het dagelijks leven. We gebruiken ze continu. Het is daarom geen overbodige luxe om deze ledematen goed te behandelen. Handreflexologie is een eeuwenoude, oosterse geneeswijze die de handen van jouw klanten weer als herboren doet aanvoelen.

 

Tijdens deze opleiding maak je kennis met verschillende drukpunten, reflexpunten en energiestromen van de hand. Met behulp van ontspannende handmassages op deze druk- en reflexpunten kunnen lichaam én geest weer in balans komen. Handreflexologie zorgt voor een totale vitaliteit.

 

Een groot voordeel van handreflexologie, ten opzichte van andere massages, is dat je het gemakkelijk overal en op ieder moment van de dag kunt toepassen. Wanneer je al voetreflexmassage beheerst, is het je misschien weleens overkomen dat een cliënt erg gevoelige voeten had. Het behandelen van de handen kan dan een mooi alternatief zijn. Hoewel zowel een handmassage als handreflexologie uitstekend als een op zichzelf staande behandeling uitgevoerd kan worden, is het ook een waardevolle aanvulling op elke andere massage. Het is daardoor een waardevolle bijscholing voor iedere masseur of massagetherapeut.

 

Handmassage en handreflexologie zijn ook zeer waardevol als zelfhulp en als eerste hulp bij allerlei kwalen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, stress, rugpijn, etc.

 

In deze praktijkgerichte  cursus leer je waar de reflexpunten op de handen zich bevinden en met welke klieren, organen en andere delen van het lichaam ze zijn verbonden.

Aan de basis van het werken met de reflexzones op de handen, ligt een uitgebreide energetische handmassage.

Vervolgens leer je diverse ontspannende massagetechnieken, waarmee je de reflexzones op de handen kunt behandelen..

 

De Energetische Handmassage en de Reflexzones bevat massages die zich richten  op het loslaten van spanningen en het bevorderen van het zelfgenezend vermogen van de mens. Dit stimuleert ook meteen het immuunsysteem.

 

Daarnaast leer je enkele behandelingen, die gericht zijn op het verhelpen van veelvoorkomende gezondheidsklachten. Vervolgens wordt er ingegaan op hoe je handreflexologie als zelfhulp in kunt zetten en hoe je cliënten deze technieken kunt aanleren om beter te herstellen en in geval van nood.

 

Inhoud van deze cursus

Geschiedenis van de handreflexologie.
Oorsprong van de energetische massage.
Energie oefeningen.

De holistische visie.
De energetische handmassage.
De werking van de reflexpunten.
Behandelen van de reflexpunten op de handen.
Behandelen vanuit de klacht.
Contra indicaties.

 

 

De cursus Energetische Handmassage en de reflexzones is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VBAG, VVET, NVST en BATC.

 

 

Kosten voor de ééndaagse cursus Energetische Handmassage en de reflexzones: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 115,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

 

 

Datum 2020:  6 oktober 2020

 

Datum:  17 februari 2021

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.