• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

    Lieve mensen, gelukkig kunnen we vanaf dinsdag 2 juni onze deuren weer openen aan de Bloemendaal in Engelen.

     

    Heel fijn om iedereen weer persoonlijk te mogen ontmoeten. We kijken ernaar uit! Om alles goed te laten verlopen en ons aan de richtlijnen te houden en te blijven werken vanuit een warm en persoonlijk contact gecombineerd met een professionele werkhouding, hebben we hiervoor een protocol opgesteld. Uiteraard stellen wij onze cursisten persoonlijk op de hoogte van deze nieuwe werkwijze.

     

    Je bent van ❤️ welkom!

ENERGETISCHE HOT & COLD STONE MASSAGE

2 daagse cursus Energetische Hot & Cold Stone Massage

 

Een Hot Stone massage is vooral bekend uit Wellness massage (als een pure verwennerij) en is daarmee de “Rolls Royce” onder de Wellness massages.

 

Maar de Hot Stone massage is ook erg goed in te zetten bij pijnklachten en hierdoor dus ook therapeutische in te zetten.

Door de warmte van de stenen is het mogelijk om dieper gelegen weefsels/spieren te behandelen, zonder meer druk uit te moeten oefenen.

Door de cold stones hierbij te integreren ontstaat er een interactie tussen deze tegengestelde krachten, wat een bijzondere en therapeutische werking op ons lichaam heeft.

 

 

De Hot & Cold Stones en de Chakra’s

 

De basalt stenen zelf hebben een aardend effect en staan voor alles wat te maken heeft met het 1e (basis)chakra. De cold stones zijn verbonden met het 7e chakra. Door beiden te gebruiken ontstaat er een verbinding tussen het 1e chakra en het 7e chakra; de kosmos en de aarde.  Energetische gezien zou je kunnen zeggen dat je, door in te werken op het begin en einde van ons energetisch (chakra)kanaal, je deze Sushumna uitnodigt zich te openen en door te stromen.

 

Fysiek gezien wordt er, door de hot en cold stones afwisselend  te gebruiken,  een enorme boost aan het immuunsysteem gegeven (vergelijkbaar met het effect van een koud dompelbad na een hete sauna). Daarbij werken de koude stenen ook nog pijnstillend en ontstekingsremmend.

 

Doordat de stenen zowel fysiek als energetisch diep werken kunnen blokkades opgeheven worden. In de Energetische Hot & Cold Stone Massage worden de stenen tijdens de massage ook op chakra punten gelegd en op plaatsen waarvan je weet dat de cliënt extra ondersteuning kan gebruiken.  Het is ook mogelijk de cliënt op de stenen te laten liggen.

Door koude en warmte af te wisselen breng je de cliënt weer in balans.

 

In de Energetische Hot & Cold Stone Massage leer je de warme en koude stenen therapeutisch in te zetten binnen een energetische lichaamsmassage. Hierin wordt werken met het chakrasysteem geïntegreerd.

 

Door tevens aandacht aan de anamnese te besteden, leren we de behandeling af te stemmen op de klacht, waardoor we therapeutisch leren werken met deze stenen.

 

 

Een Hot Stone massage kan bijdragen aan:

– Ontspanning.
– Stressvermindering.
– Betere doorbloeding.
– Bevordert afvoer van afvalstoffen.

– Pijnvermindering.

– Klachtvermindering.
– Ontspant en verwarmt stijve spieren.

– Lichaamsbewustzijn.

 

 

Inhoud van de cursus

 

– Volledige Energetische Hot & Cold Stone lichaamsmassage.

– Uitleg van de Chakra’s.

– De chakra’s en de Hot en Cold stones.
– Contra indicaties.

– Werking van de basalt stenen en de Cold stones
– Leg methodes op het lichaam met de basalt stenen.

– Gebruik van de verschillende maten stenen.

– Energetische massage technieken met de Hot & Cold stones.
– Reinigen van de Hot & Cold stones.

– Therapeutisch werken met de Hot & Cold stones.

– Anamnestische Vaardigheden.

 

 

De Energetische Hot & Cold Stone Massage is geaccrediteerd door de KTNO (K11012) en de beroepsverenigingen VVET en BATC.

 

Kosten voor deze training zijn € 240,00 inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2020: Deze volgen z.s.m.

 

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.