• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

ENERGETISCHE STOELMASSAGE

Energetische Stoelmassage

 

2 daagse cursus Energetische Stoelmassage

 

Het woord zegt het al: een Stoelmassage is een massage, waarbij je gaat zitten op een speciale ergonomisch gevormde massagestoel en je (boven)lichaam gemasseerd wordt. Een Stoelmassage wordt over de kleding heen gegeven, waardoor er geen gebruik wordt gemaakt van olie. De massage is daarom laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.

Stoelmassages worden doorgaans hoofdzakelijk ingezet als middel tegen stress en andere werk gerelateerde klachten, met als doel helemaal tot rust kunt komen, waardoor de productiviteit en energie op de werkvloer toeneemt. Dat doel streven wij met de Energetische Stoelmassage niet na.

 

 

De Energetische Stoelmassage

 

Bij de Energetische Stoelmassage wordt er vanuit een andere visie gemasseerd; doordat de Energetische Stoelmassage vanuit een Holistische visie wordt gegeven, wordt deze stoelmassage met een andere intentie gegeven wat tot een compleet andere massagebehandeling leidt.

In de holistische visie zijn alle delen (alle niveaus) waarop de mens zich toont met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds. Een klacht of symptoom wordt dan ook gezien als een signaal van het lichaam om ons iets te vertellen. Met andere woorden: er zit een oorzaak onder het signaal. De mens bestaat uit meer dan alleen een lichaam; je hebt ook je gedachten, je emoties, je passies en deze hebben allemaal invloed op elkaar. Dat betekent dat hier de mens in zijn geheel wordt bezien.

 

 

Bij Energetische Stoelmassage word je lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijdt. De massage richt zich op alle stromingen in het lichaam, zoals de fysieke stromingen in  spieren en ook stromingen als de lymfestroom, de bloedsomloop en de ademhaling.  Maar ook op de energetische doorstroming in o.a. de meridianen en chakra’s.

Kenmerkend van energetische massage is dat het een zachte en contactvolle manier van aanraken is. Zo krijgt het lichaam de tijd om zich te openen en kunnen ook diepere lagen in de massage worden gevoeld. Als ontvanger maak je zo contact met gevoelens en herinneringen die in je lichaam aanwezig zijn.

 

 

Het is belangrijk dat je je tijdens een energetische massage op jezelf richt, zowel als masseur als ontvanger, en op de energie in het lichaam. Met die intentie raak je aan en ervaar je deze massage. De intentie waarmee je aanraakt en masseert bepaald voor een groot deel het effect van je massage en is van niet te onderschatten waarde!

Als je je intentie op de energie richt zal deze sneller ervaren worden en in beweging worden gebracht.

 

 

 

De Energetische Stoelmassage zelf bestaat uit een tal van energetische effleurages met handen en onderarmen over rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen, benen en voeten. Ook leer je een tal van speciale stoelmassage technieken.

 

In deze massage worden de chakra’s ook meegenomen, daar deze via de rugzijde allemaal goed benaderbaar zijn. De chakra’s begrijpen is de mens begrijpen. De kracht van aandacht geven aan de chakra’s binnen deze cursus is dat we de chakra’s helder en praktisch benaderen en uitleggen. We blijven zogezegd met beide benen op de grond. De chakra’s worden gekoppeld aan delen van het lichaam, lichamelijke klachten, bewustzijnsniveaus, onze overtuigingen en patronen, het innerlijk kind en nog veel meer. Eigenlijk worden ze gekoppeld aan het leven van alle dag. Hierdoor worden chakra’s heel herkenbaar en begrijpelijk en daardoor toepasbaar in ons dagelijks leven.

 

Door het masseren van drukpunten (acupressuurpunten) wordt ook het meridiaan stelsel meegenomen in onze behandeling. Meridianen kunnen worden gezien als kanalen die ervoor zorgen dat de levensenergie of Chi op de juiste manier door het menselijk lichaam wordt rondgestuurd. Door middel van deze kanalen, de energiebanen of meridianen, worden twaalf belangrijke organen verbonden met alle andere zintuiglijke, emotionele en fysiologische aspecten van het lichaam.

 

Door de unieke combinatie van het masseren van zowel acupressurpunten, als chakragebieden, de stoelmassage technieken en de rustgevende strijkingen, gaat de energie door het lichaam stromen en wordt zowel het immuunsysteem (fysiek) als het zelfherstellend vermogen (energetisch)  gestimuleerd. Door de holistische benadering kan er bewustwording optreden als opstap naar heling van klachten.

 

 

Inhoud van deze cursus

Oorsprong van de Energetische Massage.
Energie oefeningen.

De holistische visie.

Anatomische termen.

De meridianen en acupressuurpunten.

De betekenis van de chakra’s.

De Energetische Stoelmassage en de Chakra’s.

De Energetische Stoelmassage technieken.
De Energetische Stoelmassage.

De anamnese.
Hoe te behandelen vanuit de klacht.
Contra indicaties.

 

 

 

De cursus Energetische Stoelmassage is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, VBAG,  NVST, VIV en BATC.

 

 

Kosten voor de 2 daagse cursus Energetische Stoelmassage: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 225,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

 

Data 2020: 19 en 20 oktober 2020

 

Data 2021:  10 en 24 februari 2021

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.