• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Energetische Symboolmassage

Energetische Symboolmassage

 

2 daagse cursus Energetische Symboolmassage

 

De Energetische Symboolmassage is door Horizon Opleidingen zelf ontwikkelt en is daarmee een unieke cursus.  Bij de Energetische Symboolmassage wordt het lichaam op een zachte manier behandeld, waardoor er geen weerstand opgeroepen wordt en het lichaam kan ontspannen. De massage richt zich op het losmaken van de blokkades in zowel de spieren, als ook in de energetische stroming, zoals in bijvoorbeeld de meridianen en chakra’s.

 

Kenmerk van een energetische massage is dat het een zachte en contactvolle manier van aanraken is. Het lichaam wordt als het ware uitgenodigd om te doen waar het klaar voor is en er wordt niets afgedwongen. Zo krijgt het lichaam de tijd om zich te openen en te ontspannen op zijn eigen tijd en manier.

 

Als ontvanger kan je zo contact maken met gevoelens en herinneringen die in je lichaam aanwezig zijn. De Energetische Symboolmassage is een massage die uitnodigt tot bewustwording.

 

De intentie waarmee je als masseur aanraakt en masseert bepaalt voor een groot deel het effect van de massage en is van niet te onderschatten waarde. Door te werken vanuit een intentie in combinatie met de bijzondere massagetechnieken van de symbolen die we masseren, wordt de cliënt gestimuleerd om de energiekanalen in zijn lichaam te openen en deze weer vrij te maken en de blokkerende energie af te voeren. De werking van de symbolen voegt een extra intensiteit toe aan de behandeling.

 

We leren een symboolmassage en leren ook met symbooltechnieken de chakragebieden te behandelen. Door de symbolen en de chakra’s te combineren geven we een extra dimensie aan de massage.

 

De Energetische Symboolmassage is vooral op gericht de energie weer te voelen en deze te laten stromen.

 

Inhoud van deze cursus

Oorsprong Energetische massage.
De betekenis van de verschillende symbolen.
De massagetechnieken van de symbolen.
De Energetische Symboolmassage.
De Symboolmassage van de Chakra’s.
Gronding- en energieoefeningen.
Ademhalingsondersteunende technieken

 

 

De 2 daagse cursus Energetische Symboolmassage is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, VBAG, NVST en BATC.

 

 

Kosten voor de 2 daagse cursus Energetische Symboolmassage: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 225,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

 

Data 2020: 16 en 23 november 2020

 

Data 2021:  19 en 26 april 2021

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.