• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Energetische Voetmassage en de Chakra’s

Energetische Voetmassage en de Chakra’s

 

1 daagse cursus Energetische Voetmassage en de chakra’s

 

Volgens de Oosterse traditie heeft ieder mensen zeven chakra’s, die als wielen rondtollen en het mogelijk maken om pure levenskracht op te nemen.  Het woord chakra, komt uit het Sanskriet  en betekent wiel, rad of schijf.  Het begrip is afkomstig uit het tantristische hindoeïsme, waarmee de zeven zenuw-knooppunten worden aangeduid die zich tussen staartbeen en kruin in het menselijk lichaam bevinden. Elk knooppunt heeft te maken met bewustzijn en ontwikkeling, groei en inzicht.

 

De werking van chakra’s

De werking van elk chakra is specifiek en een belangrijk onderdeel van het hele systeem. Een chakra kan geblokkeerd of verstoord raken door bijvoorbeeld een slechte ervaring, die emotioneel onverwerkt is gebleven.

Een chakra kan dan te open of te gesloten raken. Een verstoring in een bepaalde chakra heeft altijd consequenties voor het hele chakrasysteem – en dus ook voor je welzijn -, omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding staan.

 

De cursus Energetische voetmassage en de chakra’s is een Holistische massage waarin de verbindingen tussen de verschillende lichaamsniveaus (mentaal, sociaal, fysiek, emotioneel, spiritueel e.d.) verduidelijkt worden via de massage van de voeten.

 

In deze cursus worden de chakra’s  praktisch benaderd en helder uitgelegd. Ze  worden gekoppeld aan de zones op de voeten. Ze worden gekoppeld aan het leven van alle dag. Hierdoor worden chakra’s heel begrijpelijk en daardoor toepasbaar in ons dagelijks leven.

We leren tijdens de cursus Energetische Voetmassage en de Chakra’s zowel een Energetische Voetmassage als ook de chakra reflexzones onder de voeten. We leren tevens iedere chakra apart te  behandelen, maar ook om de massage als een volledige energetische voetmassage te kunnen geven, waarbinnen de chakra reflexzones geïntegreerd worden.

 

Inhoud van de cursus

Werking van de 7 hoofdchakra’s.

De chakra reflexzones op de voeten.

De achtergrond van energetische massage.

Energie oefeningen.
De volledige Energetische Voetmassage.

De Chakravoetmassage.
Contra indicaties.

 

 

 

De cursus Energetische Voetmassage en de Chakra’s is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, VBAG, NVST en BATC.

 

 

Kosten voor de ééndaagse cursus Energetische Voetmassage en de Chakra’s: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 115,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

Datum 2021:  9 maart 2021

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.