• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Massageopleidingen.
    Wegens het coronavirus worden een aantal cursussen vanaf half april online aangeboden en kunnen gewoon doorgaan!
    We maken hierbij gebruik van de onlinemogelijkheden en aanvullend filmmateriaal, zodat je op een ontspannen manier de cursussen vanuit huis kunt volgen.
    Wij werken altijd vanuit een warm en persoonlijk contact gecombineerd met een professionele werkhouding. Dat zal online niet anders zijn.
    Door gebruik te maken van filmmateriaal en extra tijd te maken voor persoonlijke begeleiding, kunnen wij garant staan voor de hoge kwaliteit van onze lessen.
    Meer hierover lees je op onze blogpagina, maar uiteraard stellen wij onze cursisten persoonlijk op de hoogte van deze nieuwe werkwijze.Je bent van ❤️ welkom!


Focussen

Focussen

 

2 daagse Masterclass Focussen

 

Focussen is aandacht geven aan iets van binnen, dat nog vaag is en waarvan je toch kunt voelen dat het hoort bij iets in je leven. Als je bij dat  ‘iets’  stilstaat op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich te ontvouwen en zijn eigen verhaal te vertellen. Het wordt duidelijk waar het echt om gaat. Meestal leidt dit tot opluchting, fysieke ontspanning en kleine of grote veranderingen ten goede in je leven.

 

 

Bij focussen ben je niet bezig met het steeds opnieuw beleven van je gevoelens of emoties, en ook niet met van alles uitplussen over jezelf en verklaringen zoeken. Het is een proces van luisteren naar wat je lijf je aanreikt en met aandacht en respect stilstaan bij wat er daar vanbinnen ís, zonder oordeel, en zonder meteen een oplossing te willen. Het verrassende is dat er dan op een heel diep niveau verandering kan komen; je organisme weet zelf hoe dat moet…

Dit klinkt allemaal erg eenvoudig, maar de focustechniek is er wel degelijk één die om oefening vraagt. Je zou kunnen zeggen dat focussen zo eenvoudig is, dat het lastig is te doen.

 

 

Focussen is als methode ontwikkeld vanuit de (Rogeriaanse) psychotherapie door Eugene Gendlin, Amerikaans hoogleraar in de psychologie en filosofie. Hij onderzocht waardoor sommige cliënten werkelijk baat hadden bij therapie en andere niet en ontdekte dat ‘de succesvolle cliënt’ op een bepaalde manier met zichzelf en zijn problemen omgaat. Zo’n cliënt luistert van binnen en tast af hoe iets in zijn geheel aanvoelt, emotioneel én lijfelijk; veelal is dat eerst vaag: er liggen nog geen woorden voor klaar.
Doordat iemand daarbij is, met aandacht en respect, wordt het helderder en ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en onvermoede mogelijkheden.

Omdat focussen gericht is op het aandachtig ervaren van wat er voelbaar is in je lichaam, is het bij uitstek een geschikte techniek om bij lichaamswerk (massage of lichaamsgericht coachen) in te zetten. Meestal heb je een paar dagen les nodig en/of een korte serie sessies om je het focussen op basisniveau eigen te maken.

 

Op de tweede dag van deze cursus gaan we de focussessie met de massagetafel combineren. We nemen tijdens het focussen onze cliënt mee de massagetafel op en leren de focussessie met een combinatie van aanraking / massage én coachende vaardigheden te begeleiden.

Deze combinatie maakt de 2 daagse cursus Focussen bij Horizon Massageopleidingen tot een unieke cursus!

 

 

We think more than we can say. We feel more than we can think. We live more than we can feel. And there is much more still.” – Gendlin

 

 

De 2 daagse cursus Focussen  is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, NVST en BATC .

 

Kosten voor de 2 daagse Masterclass Focussen: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 225,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

Data 2020:  2 en 9 november 2020

 

Data 2021:  10 en 17 mei 2021

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.