• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Indian Head Massage

De eendaagse cursus Indian Head Massage

 

De Indian Head Massage oftewel Indiase hoofdmassage is gebaseerd op de oude Indiase ayurvedische geneeswijzen met een geschiedenis van zeker al meer dan 4000 jaar oud. De Indian head wordt ook wel  Champissage of Shiro Abhyanga  genoemd. Hoewel het hier dus om een eeuwenoude oosterse massagevorm gaat, is deze behandeling uitermate geschikt voor het behandelen van typische moderne westerse klachten, zoals spanningshoofdpijn, stress, slapeloosheid en stijve nek en schouders. Het is daarom dat deze massage nog altijd deel uitmaakt van het dagelijks leven in India.

 

De Indian Head Massage maakt onderdeel uit van de ayurveda (kennis van het leven). Binnen Indiase families vormt de hoofdmassage een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging. Familieleden geven elkaar hoofdmassages. Deze massage richt zich op het behandelen van de schouders, de nek en het hoofd en de drie bovenste chakra’s. In deze belangrijke energiecentra van het lichaam kan de spanning zich snel ophopen. Bedenk maar eens hoe stress vaak direct leidt tot spanning in de schouders en nek, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke ogen en zelfs haaruitval. De Indian Head Massage wordt ook veel gebruikt om de gezondheid van het haar te bevorderen.

 

De Indian Head massage / Indiase Hoofdmassage heeft een vitaliserende en kalmerende werking op zowel lichaam als de geest. Daarmee is deze massage bijzonder ontspanning bevorderend!

 

De massage kan zowel in een stoel of liggend op de massagetafel worden gegeven, waardoor het een laagdrempelige massage is voor je klanten. De massage kan overal gemakkelijk gegeven worden. In de les werken op gewone stoelen.

De Indian Head Massage is een volledig geklede massage, wat de laagdrempeligheid van deze intense massage verder vergroot.

 

Inhoud van deze cursus

Voor het geven van Indiase hoofdmassages is het belangrijk om inzicht en basiskennis te hebben in de basisprincipes van de ayurveda. Denk hierbij aan de chakra’s die als de energiecentra van het lichaam dienen en de drie dosha’s die als de drie basiskrachten de kosmos, de natuur en de mens doordringen.

De onderwerpen die in de cursus Indiase hoofdmassage worden behandeld, zijn:

  • Basiskennis Ayurveda
  • De drie Dosha’s
  • De 7 hoofdchakra’s
  • De massagetechnieken
  • De volledige Indian Head Massage
  • Contra Indicaties

 

 

De Indian Head Massage is een op zichzelf staande massage, maar ook een interessante bijscholing voor bestaande masseurs en/of massagetherapeuten die hun massagediensten willen uitbreiden.

 

De dagcursus Indian Head Massage  is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, NVST en BATC .

 

 

Kosten voor de ééndaagse cursus Indian Head Massage: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 115,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

Datum 2020: 12 september 2020

 

Datum 2021:  26 februari  2021

 

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.