• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Kinder Shiatsu Massage

Kinder Shiatsu Massage

 

3 daagse cursus Kinder Shiatsu Massage

 

Ook al hebben massage en Shiatsu inmiddels hun plaats in onze samenleving steeds meer ingenomen,  toch zijn ze voor veel kinderen nog lang niet vanzelfsprekend. De ervaring bij kinderen die  soms een massage ontvangen leert ons dat beiden een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling en groei van het kind.

 

Alles wat leeft heeft behoefte aan aandacht en aanraking; zonder dit raken we onze energie kwijt en raken we uitgeput. Een liefdevolle aanraking en warme verbinding horen zonder twijfel bij de eerste levensbehoeften.

 

Shiatsu is een manuele massagetherapie, die ontstaan is in het oude China en later in Japan verder is ontwikkeld. Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vingers’. Door gebruik te maken van de natuurlijke zwaartekracht, ontstaat er een ontspannen en effectieve druk tijdens de behandeling. Deze afgestemde druk wordt uitgeoefend met vingers, duimen, handpalmen, ellebogen, voeten en/of knieën en gecombineerd met yoga-achtige strekkingen en manipulaties van de gewrichten.

 

Een Shiatsu behandeling stimuleert de levensenergie, genaamd Chi, die door de meridianen stroomt. Meridianen zijn als het ware de rivieren van ons lichaam waardoor Chi stroomt. Wanneer Chi vrij kan stromen, voelt men zich goed en zijn er geen tot minimale klachten aanwezig en is de stemming stabiel.

 

In de cursus Kinder Shiatsu Massage leer je een Shiatsu massage geven aan kinderen  ter bevordering van het emotioneel welzijn, vergroten van het zelfvertrouwen, het stimuleren tot zelfkennis en natuurlijk stimuleren van het zelfgenezend vermogen.

Hierbij worden klachten als stress, slapeloosheid, buik- en hoofdpijn en onrust op een natuurlijke en zachte manier ondersteund.

 

Tijdens een Shiatsu behandeling leert het kind (bewust) te voelen wat er zich allemaal in het lichaam afspeelt, welke gedachten overheersen en welke verhalen hierbij horen. Door middel van deze lichaamsgerichte therapie worden emoties en spanningen getransformeerd in kwaliteiten en deugden.

 

Veiligheid, betrouwbaarheid, openheid, ruimte voor creativiteit en spel, het uiten van hun mening, het mogen delen van moeilijkheden en ervaringen, en dat alles binnen realistische grenzen staan centraal in de behandeling van het kind. Dit zijn emotionele basisbehoeften die voor elk mens van groot belang zijn. Gecombineerd met een aandachts- en liefdevolle aanraking voor het kind, biedt je de ruimte voor het kind om het te laten groeien tot een volwassene met een goede stevige basis.

 

In deze cursus krijg je bovendien voldoende handvatten om je behandeling aan te passen aan ieder uniek kind. We behandelen hiervoor speciale oefeningen, materialen, kindermeditaties en bewegingsoefeningen.

 

 

Inhoud van de  cursus

Wat is Shiatsu?

Shiatsu voor kinderen.

Aardingsoefeneningen.

Kindermeditatie oefeningen.

De  Kinder Shiatsu Massage.

Gebruik van materialen.

Ademoefeningen.

 

 

 

 

 

De 3 daagse cursus Kinder Shiatsu Massage is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, NVST en BATC.

 

 

 

Kosten voor de 3 daagse cursus Kinder Shiatsu Massage: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 325,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

 

Data 2021:  2, 3 en 17 maart 2021

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.