• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Lichaamsgericht Coachen volgens Chakra filosofie

Opleiding Lichaamsgericht Coachen volgens Chakra filosofie

 

Horizon Opleidingen biedt de jaaropleiding Lichaamsgericht Coachen volgens Chakra filosofie opnieuw vanaf januari 2021 aan.

 

De opleiding bestaat uit 6 modules van in totaal 24 inspirerende lesdagen. In de lessen wordt theorie in de praktijk gebracht en dus geïntegreerd.

 

Alle trainingen/opleidingen bij Horizon Opleidingen kenmerken zich door de holistische visie; lichaam en geest zijn één. Maar ook de verschillende aspecten zoals emotie, gedachten, spiritualiteit en gedrag horen hierbij. Al deze niveaus zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Al deze niveaus vinden we terug in de menselijke ontwikkeling die wordt weergegeven door de chakra’s. De chakra’s symboliseren zeven bewustzijnslagen die één voor één in elk van ons tot ontwikkeling komen. Door de chakra’s te begrijpen kunnen we ook verstoringen en disbalansen in onze ontwikkeling gaan herkennen en plaatsen. Wanneer we begrijpen op welk bewustzijnsniveau een blokkade zich bevindt, kan dat de coach een onmisbaar handvat geven in zijn werk.

 

Het doel van lichaamsgericht coachen is bewustwording en dat gebeurt vooral op voel niveau. Het lichaamswerk is hierbij het middel; door aanraking en/of lichaamswerk kun je makkelijker in contact met het voelen van je lichaam komen. Het lichaam is de spiegel van wat je denkt, voelt, bent. Een spiegel van eigen patronen en reacties. Ons lichaam is in feite een schatkist vol met eigen wijsheden en waarheden en onze onverdeelde aandacht is de sleutel om hier contact mee te maken.

 

De opleiding Lichaamsgericht coachen bevat een zevental van modules, waarin er, behalve voor de chakra’s en hun betekenis, ook ruimschoots aandacht is voor gesprekstechnieken, anamnestische vaardigheden en een tal van ondersteunende technieken qua lichaamswerk. Specifiek behandelen we massagetechnieken, rebalancingtechnieken® en lichaamswerk/bodywork “Awareness in  motion”. Het zelf ervaren en leren begeleiden loopt door alle modules heen.

 

Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor de interactie met je cliënt in de behandeling.

In het dagelijks leven spiegelen we elkaar continu, dus ook jij en je cliënt. Hoe kun je daar mee om gaan? Hoe herken je wat er gebeurd? En hoe kun je je cliënt begeleiden (coachen en helder houden wat van jou is en wat van de ander?

Door dit in alle lessen te integreren helpen we jou om een unieke lichaamsgerichte coach te worden.

 

 

Wil je leren coachen of zoek je verdieping in wat je al doet? Wil je de relatie met het lichaam verder onderzoeken en de dialoog ermee aangaan? Wil je je eigen lichaam als gereedschap om te coachen leren inzetten?

Wij helpen je graag zowel jezelf als je coach-dromen te realiseren!

 

 

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Stuur een email naar: info@horizonopleidingen.nl of bel om een afspraak te maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek. We maken graag tijd voor je!

 

We werken altijd vanuit een warm persoonlijk contact gecombineerd met een professionele werkhouding.

 

NB. Horizon Opleidingen is scholingspartner van het UWV. Wanneer je cliënt bij het UWV bent, kan je mogelijk in aanmerking komen voor gesubsidieerde scholing binnen onze opleidingen.

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.