• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

    Lieve mensen, gelukkig kunnen we vanaf dinsdag 2 juni onze deuren weer openen aan de Bloemendaal in Engelen.

     

    Heel fijn om iedereen weer persoonlijk te mogen ontmoeten. We kijken ernaar uit! Om alles goed te laten verlopen en ons aan de richtlijnen te houden en te blijven werken vanuit een warm en persoonlijk contact gecombineerd met een professionele werkhouding, hebben we hiervoor een protocol opgesteld. Uiteraard stellen wij onze cursisten persoonlijk op de hoogte van deze nieuwe werkwijze.

     

    Je bent van ❤️ welkom!

LOMI LOMI MASSEUR

Jaaropleiding Lomi Lomi Masseur

 

Je dromen realiseren is jezelf realiseren

 

Horizon Massage Opleidingen biedt de jaaropleiding Lomi Lomi Masseur aan in een modulaire onderwijsvorm. Als je van je passie je beroep wilt maken is het verstandig om een geaccrediteerde en professionele opleiding te volgen, zodat je voldoende vakkennis bezit om verantwoord aan de slag te gaan.

 

De lomi lomi massage maakt deel uit van een aantal Hawaiiaanse traditionele geneeswijzen en rituelen om to ‘heling’ te komen. Waar we in het westen fysieke en psychische ongemakken vaak beschouwen als hinderlijk en behandelingen gericht zijn op genezen of wegnemen van de klachten, spreken Hawaiianen daarentegen liever over ‘heling’ waarbij concrete klachten juist een essentiële rol kunnen spelen. Zo kunnen fysieke en/of emotionele klachten ons bewust maken van het feit dat er misschien een ander levenspad ingeslagen mag gaan worden. Lomi lomi massage en andere helende rituelen waren van oorsprong alleen toegankelijk voor koningen en grote leiders. Later werden de helende rituelen ook toegankelijk voor de ‘gewone mens’.

 

Het belangrijkste doel van een Lomi Lomi massage is om op een liefdevolle manier lichaam en geest in harmonie te brengen en je ervan bewust te worden dat alles in het nu precies zo is als het moet zijn. Verbinding staat hierin centraal.  We leren masseren met ‘aloha’ (verbinding met elkaar en daar, in die verbinding het geluk vinden met elkaar).

 

Hoewel de massagetechnieken er mild uitzien en zonder veel krachtsinspanning van de masseur worden gegeven, heeft de massage een diepe inwerking en kan uitstekend therapeutisch ingezet worden.

 

Tijdens een Lomi Lomi massage wordt het volledige lichaam gemasseerd met lange vloeiende bewegingen over het hele lichaam. De massagetherapeut werkt veel met de onderarmen en handen. Er bestaan ook varianten waarin wordt gewerkt met stokken of stenen. De massagetechnieken reflecteren de bewegingen en ritmes van de natuur en dan met name de krachtige maar tegelijk ook milde oceaangolven. Omdat lange vloeiende bewegingen heel belangrijk zijn binnen de Lomi Lomi, wordt er bij deze massagevorm veel massageolie gebruikt.

 

Aan de basis van deze mooie professie sta jij, als aankomend Lomi Lomi masseur. We onderscheiden ons door je te leren masseren vanuit verbinding met jezelf. Om dat te kunnen moet je “weten waar jij eindigt en je cliënt begint”.  In de verschillende modules is er daarom ook aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Massage is een groeiproces wat binnen jou begint en je door gaat geven in je praktijk. Het is een groeiproces van (massage)kennis en persoonlijk bewustzijn.

 

In de opleiding Lomi Lomi Masseur masseren we vanuit de Hawaiiaanse  traditie, maar zijn tegelijkertijd heel praktijkgericht. De jaaropleiding Lomi Lomi masseur bestaat uit 7 modules, die allemaal ook los van elkaar te volgen zijn. In deze modules is er, behalve voor de specifieke Lomi Lomi massagetechnieken en de Hawaiiaanse filosofie, ook aandacht voor de interactie met je cliënt in de massage.

 

In het dagelijks leven spiegelen we elkaar continu, dus ook jij en je cliënt. Hoe kun je daar mee om gaan? Hoe herken je wat er gebeurt? En hoe kun je je cliënt begeleiden (coachen) op de tafel, met andere woorden, hoe kun je coachend masseren?

 

Door dit in alle lessen te integreren helpen we jou om een unieke Lomi Lomi masseur te worden.

 

 

De massagemodules van de jaaropleiding Lomi Lomi Masseur bij Horizon Opleidingen worden verzorgd door Merel Drilling.

 

De jaaropleiding Lomi Lomi Masseur is geaccrediteerd door de KTNO en BATC (25 ECTS).

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.