• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Massage en de ademhaling

Massage en de Ademhaling

2 daagse cursus Massage en de Ademhaling

 

Adem is leven! Door bewuste ademhaling en het ritme waarin we dit doen ademen we levensenergie en levenskracht in.  Voor een masseur/massagetherapeut is het een absolute noodzaak om over een goed en bewuste ademhaling te beschikken. Een goede ademhaling betekent ook een goede aarding en een goede energie doorstroom.

 

Een hoge (borst)ademhaling is in feite een stress-ademhaling. De meeste mensen hebben in de loop van hun leven hun ademhaling hoog vastgezet. Dit geeft aan ons lichaam het signaal dat we niet veilig zijn wat onmiddellijk leidt tot een verhoogde spierspanning in het lichaam. De ademhaling is dus voor een masseur het eerste waar hij/zij aandacht aan mag geven in een behandeling.

 

In een massage gaan masseur en cliënt een uitwisseling met elkaar aan. Voor de masseur is de ademhaling een bron van informatie, op fysiek, holistisch/energetisch en therapeutisch vlak.  De ademhaling is een uitnodiging tussen masseur en cliënt om samen op reis te gaan, een eerste verbinding aan te gaan, waardoor de cliënt  makkelijker en dieper kan vertrouwen en ervaren.

 

Door in de massage bewust te blijven ademen en uit te nodigen tot een diepe lichaamsademhaling kunnen stagnaties en blokkades door de cliënt opgemerkt, erkent en losgelaten worden. De ademhaling is de bedding waarin emoties en opgeslagen trauma’s kunnen stromen en transformeren.

 

In sommige talen betekent het woord voor adem hetzelfde als ziel, leven, bewustzijn, hart en lucht. Denk hierbij aan Ki of Chi en prana. Het Latijnse woord spiritus betekent ook zowel adem als geest.

 

In deze cursus gaan we verschillende ademhalingstechnieken leren, uit verschillende spirituele leerstelsels/tradities. De adem als tool om mindfull door het lichaam te reizen, als middel om snel veel energie te generen, of om bewustwording over innerlijke processen te verkrijgen.  De bewuste ademhaling helpt ook om meer gefocust te kunnen blijven in de massage.

 

De combinatie van massage met de adem, biedt voor iedereen een mogelijkheid om in de stilte die ontstaat de eigen innerlijke stem te horen, de boodschapper die ons vertelt wat wie we wezenlijk zijn en wat we werkelijk nodig hebben.

 

Deze massage is speciaal ontwikkeld om de ademhaling centraal te stellen in het behandelingsproces. We maken hierbij gebruik van onder andere ademhaling ondersteunende technieken, stretchingen van het lichaam, ademhalingstechnieken en mindfulness.

 

 

 

De 2 daagse cursus Massage en de Ademhaling is door de KTNO en de beroepsvereniging VBAG, VIV  en NVST geaccrediteerd (K11135).

 

 

Kosten voor de 2 daagse Masterclass Massage en de Ademhaling:

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 225,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

 

Data 2020:  9 en 16 december 2020

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.