• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Massage van de 4 elementen

Massage van de 4 Elementen:

 

4 daagse cursus Massage van de 4 elementen

 

Masseren vanuit de 4 elementen betekent masseren met aandacht en vanuit verbinding.

De Massage van de 4 Elementen is een holistische en energetische massage, waar we kennis en inzicht over de betekenis van de 4 elementen aarde, vuur, water en lucht in de mens, door middel van speciale massagetechnieken inzetten in deze massages.

 

De massage van de vier elementen is bedoeld om je energie te voelen en weer te laten stromen. Je richt je tijdens de massage bewust op het openen van energiekanalen in je lichaam en op het vrij maken en afvoeren van blokkerende energie. We maken gebruik van een aantal technieken, die we langdurig herhalen. Hierdoor wordt de energie optimaal in beweging gebracht. Tijdens de massage kunnen er verschillende emoties bovenkomen zoals warmte, kou, pijn of openheid, zoals eerder besproken.

Door de speciale technieken van de Massage van de 4 Elementen ontstaat uiteindelijk harmonie tussen de verschillende energieën in het lichaam.

 

Het is belangrijk dat je je tijdens een energetische massage op jezelf richt, zowel als masseur als ontvanger, en op de energie in het lichaam. Met die intentie raak je aan en ervaar je deze massage. De intentie waarmee je aanraakt en masseert bepaald voor een groot deel het effect van je massage en is van niet te onderschatten waarde!

 

Wanneer de energie in ons lichaam stagneert ontstaan er blokkades. Tijdens de Massage van de 4 Elementen richten wij ons op deze aanwezig energie, waarbij we het lichaam uitnodigen om de energie weer te laten stromen zodat de energieblokkades verminderen of verdwijnen. Daarbij gebruiken we de speciale technieken van de 4 elementen om dit proces telkens op maat te ondersteunen.

De combinatie van verschillende unieke massagetechnieken zorgen ervoor dat de  massage als bijzonder, helend, warm en liefdevol wordt ervaren, hierdoor ontstaat er weer harmonie en rust in het lichaam en de geest.

 

Inhoud van de cursus

Lichaamsmassages van de elementen.
Aarde massage
Lucht massage
Vuur massage
Water massage
Lift- en stretch technieken.
Contact maken met de adem.

Verdieping in de betekenis van de elementen
Werken met energie.
Energetische rugmassage.
Energie oefeningen behorende bij de elementen
Bespreken contra indicaties.

 

 

De 4 daagse cursus Massage van de 4 Elementen  is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, VBAG, NVST en BATC.

 

Kosten voor de 4 daagse cursus Massage van de 4 Elementen: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 400,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Data 2021:  21 en 28 mei en 4 en 11 juni 2021

 

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.