• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Masseren voor Ouder én Kind

Masseren voor Ouder en Kind  

 

2 daagse cursus Masseren voor Ouder en Kind

 

Altijd al eens willen leren masseren met je kinderen? Niet alleen jij je kind, maar elkaar leren masseren? Op deze bijzondere manier samen in contact gaan?

Bij Horizon Opleidingen kun je leren masseren op een ontspannen en laagdrempelige manier.

Een massage speciaal voor ouder en kind samen.

 

 

In onze drukke wereld heeft vrijwel iedereen haast en vaak last van stress. Teveel inspanning en te weinig ontspanning vertalen zich vaak heel letterlijk in ons lichaam door een te hoge spierspanning, met alle gevolgen van dien.

 

We hebben vaak geen tijd meer om naar onszelf en/of elkaar te luisteren of in rust samen te zijn. Ook in huis leven we, als we niet oppassen vaak ongemerkt en ongewild te veel langs elkaar heen.

 

Massage laat je weer luisteren naar je eigen lichaam. In een massage neem je weer tijd en ruimte voor jezelf om te ontspannen en bij jezelf stil te staan, iets wat we doorgaans veel te weinig doen. Dat geldt voor zowel gever als ontvanger.

 

Maar massage gaat ook over verbinding. In een massage maak je op een bijzondere manier contact met elkaar. Doordat je in deze cursus met je één van je ouders / met je kind gaat masseren, maak je samen verbinding op een bijzondere manier. Het is als een warm gesprek zonder woorden, waarin je elkaar op een nieuwe manier leert verstaan.

 

In deze cursus ga je zowel masseren als gemasseerd worden, samen met je vader of moeder / met je kind.  Stap voor stap brengen we jullie in contact met een aantal massagetechnieken, en gaan jullie leren een ontspannende holistische lichaamsmassage aan elkaar te geven. De technieken in combinatie met zaken als goede massagehouding, de juiste hoogte van de tafel ed. zorgen ervoor dat je op een verantwoorde wijze leert masseren. Daarbij staat plezier met elkaar en in het masseren voorop.

 

Je zal ervaren dat zowel het geven als het ervaren/ontvangen van een massage ontspanning geeft. Hopelijk ga je nog veel meer ervaren.

 

 

Kosten voor de 2 daagse cursus Masseren voor Ouder en Kind: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 225,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

Data 2020:  Binnenkort volgt er meer informatie over deze cursus.

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.