• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Mindfulness voor Kinderen

Mindfulness voor  Kinderen

8 daagse cursus Mindfulness voor Kinderen

Het is nodig deze training (in de middag) te combineren met (Docent) Mindfulness (in de ochtend) !

 

Kinderen van zijn nature nieuwsgierig en onderzoeken alles graag. Ze willen weten en begrijpen. Ze staan gemakkelijk in contact met dit moment en zijn goed in aandachtig zijn. Mindfulness sluit dus heel goed aan bij hoe kinderen zijn en functioneren.

 

Maar kinderen hebben het vaak, net als volwassenen, te druk; ze zijn moe en daardoor snel afgeleid en onrustig. Kinderen hebben vandaag de dag een vol programma! Sociaal, emotioneel, school, sportclub, het gezin en tel hier nog eens bij op wat ze allemaal moeten leren en onthouden! Net als volwassenen doen veel kinderen te veel en “zijn”  ze te weinig. De “aanknop” doet het wel, maar waar zit de “pauzeknop”?

 

Door te oefenen in aandacht hebben in het moment en bewust aanwezig zijn leren kinderen om even te stoppen, even op adem te komen. Zo komen ze uit de automatische piloot. Dan pas kunnen ze voelen wat ze nodig hebben op dit moment. Ze laten impulsen en reflexen meer voor wat ze zijn en leren ook accepteren dat niet alles in het leven fijn is. Ze leren ook hier vriendelijke aandacht aan te geven in plaats van het weg te stoppen. Hierdoor krijgen ze meer begrip voor hun eigen binnenwereld en daardoor ook voor die van anderen.

 

De oefeningen zijn ook geschikt voor kinderen met een zg. rugzakje zoals bijvoorbeeld ADHD, dyslexie en aan autisme verwante stoornissen. De oefeningen zijn natuurlijk geen remedie tegen aandoeningen en Mindfulness is op die manier ook geen behandeling. Maar verreweg de meeste kinderen vinden de oefeningen heel fijn om te doen en ze leren hierdoor wel anders om te gaan met klachten of problemen die er nu eenmaal zijn.

 

Aandacht werkt… telkens weer!

De groepen worden bewust klein gehouden, waardoor een rustige omgeving ontstaat en het mogelijk is aan iedereen  persoonlijk aandacht te geven.
In de training is er aandacht voor Mindfulness als concept en de vertaling naar oefeningen voor kinderen.

 

Kosten voor de 8  daagse training Mindfulness voor Kinderen: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 750,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

Data 2021: 4, 11, 18 en 25 januari en 1, 8, 22 februari en 1 maart 2021

 

NB: Wanneer je de trainingen (Docent) Mindfulness (8 dagdelen) en Mindfulness voor Kinderen (8 dagdelen) met elkaar combineert, dan komen er nog twee dagen van 10.00-14.00 uur bij (zie agenda cursus Docent Mindfulness).

 

 

 

 

De cursus Mindfulness voor Kinderen is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET en NVST.

 

 

NB. Horizon Opleidingen is lid van de Vereniging voor Mindfulness

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.