• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

(Docent) Mindfulness

8 halve dagen cursus (Docent) Mindfulness

Het is mogelijk deze training (in de ochtend) te combineren met Mindfulness voor Kinderen (in de middag) !

 

Heb je wel eens last van stress, hoge werkdruk, een druk (gezins)leven, maak je je zorgen, pieker je of zit je soms in een dip? Wil je meer ontspanning, zelfverzekerder worden, authentieker worden, geloven in jezelf, leven in het moment? Dan is een Mindfulness training wellicht de training voor jou, want Mindfulness helpt je om lichamelijk en geestelijk in balans te komen.

 

WAT IS MINDFULNESS?

 

Mindfulness is bewust en niet oordelend aandacht geven aan alles wat je tegenkomt, van moment tot moment, in je dagelijks leven.

Daarmee helpt Mindfulness ons op ieder moment volledig te leven. de basis is: aandacht geven aan het enige moment wat we werkelijk hebben, het huidige moment.

 

We verliezen doorgaans veel energie aan denken; ons denken is altijd in het verleden of de toekomst. We tobben, plannen, raken gefrustreerd, mokken en klagen. We vinden overal wat van; hoe het leven zou moeten zijn, hoe we ons zouden moeten gedragen, wat we zouden moeten voelen, wat we zouden moeten bereiken. Hiermee zijn we zowel weg uit het huidige moment als er mee in strijd. Door aandacht te geven aan het NU, nemen we als het ware het stuur weer in eigen handen.

 

Mindfulness is gericht op meer aandachtig en bewust in het leven staan en op het anders leren omgaan met stress en pijn. In de training leren we “stilstaan in het NU” door meditatie- en aandachtsoefeningen. Binnen de oefeningen is onze adem een belangrijk anker.
Belangrijke thema’s zijn: acceptatie, loslaten, omgaan met emotionele en fysieke pijn en “gedachten zijn geen feiten”.
Mindfulness leert jou om anders te kijken naar je problemen en gevoelens en je bewust te worden van je lichaam. In plaats van automatisch te reageren op een situatie die je bijvoorbeeld irriteert, boos of angstig maakt, krijg je de kans om meer controle te krijgen op de manier waarop je op dingen reageert. Je krijgt een handvat om de drukte in jezelf tot rust te brengen en meer ontspannen te zijn.

 

 

Mindfulness werkt goed bij stressgerelateerde klachten, maar ook bij chronische pijn, angstklachten en vermoeidheid is Mindfulness een krachtig hulpmiddel.

 

DOEN!

 

Mindfulness is simpel en eenvoudig maar je moet het wel iedere dag DOEN!
Tijdens de training besteed je iedere dag 40 – 60 minuten aan Mindfulness en dat is een hele uitdaging.

 

De training bestaat uit 8 lessen  van 10.00 – 14.00 uur.

In de training geven we ook aandacht aan het doceren van Mindfulness evenals de combinatie Mindfulness en aanraking.

 

 

Kosten voor de 8 halve daagse training Docent Mindfulness: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 475,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

 

Data 2021: 4, 11, 18 en 25 januari en 1, 8, 22 februari en 1 maart 2021

 

NB: Wanneer je de trainingen (Docent) Mindfulness (8 dagdelen) en Mindfulness voor Kinderen (8 dagdelen) met elkaar combineert, dan zijn de kosten voor de twee Mindfulness cursussen samen zijn € 750,00.

 

 

De cursus Docent Mindfulness is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, VBAG, NVST en BATC.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.