• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

Sound Healing Massage

Sound Healing Massage

3 daagse cursus Sound Healing Massage

 

In de cursus Sound Healing Massage wordt massage met de helende effecten van klank, ritme en muziek verbonden.

 

Alles is energie, alles is trilling. Massage, geluid en muziek hebben als overeenkomst dat ze ons in alle lagen van ons bestaan raken. We voelen ons fijn, of we worden in ons gevoel geraakt, we voelen emoties, verlangen of opgeslagen herinneringen.

 

De klank en frequentie van klank raakt ons letterlijk in ons hele wezen. Omdat ons lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat worden trillingen en geluid moeiteloos doorgegeven en door ons hele lichaam geleid. Mede daarom is het werken met klank, muziek en trillingen heel goed te integreren met massage.

 

Zowel in massage als in het werken met klank kunnen we in contact komen met wat er wezenlijk in ons leeft. We kunnen stilte in onszelf ervaren en voelen waar we behoefte aan hebben. Specifieke klanken maken dat we ons denken makkelijker kunnen loslaten, zodat we meer bewust in het moment kunnen zijn.

 

Klank reist door ons hele lichaam, massage zorgt voor bewustzijn en contact met ons lichaam. We leren tools om in drukke of stressvolle situaties gecentreerd en gegrond te blijven zodat we hier beter tegen bestand zijn en beter in onze eigen energie kunnen blijven.

 

We gaan zowel met onze eigen instrumenten te werken, ons eigen lichaam, door adem, ritme, klank en we leren de helende kwaliteiten van instrumenten zoals klankschalen, windgongs en frame drums. Ook gaan we werken met de klanken die verbonden zijn aan de chakra’s en de helende aspecten hiervan.

Door de cursusdagen heen leren we je ook werken met meditatie- en aardingstechnieken.

Om deze unieke helende massage te kunnen geven leren wij je om zelf in je eigen trilling te komen en te blijven.

 

De Sound Healing Massage gaat over transformatie en heling op diepere lagen, zodat je echt bij je eigen kern uitkomt. Het is geen “feel-good” klankbad, waarbij klankschalen op het lichaam geplaatst worden, wat een dwingend karakter kan hebben naar de cliënt toe.
Door met schalen en klankinstrumenten rondom de persoon te werken, is de aangeboden frequentie in de basis dienstbaar aan deze mens. Op deze manier is de Sound Healing Massage krachtig en subtiel tegelijk. Koestering, zachtheid, vertraging en verstilling zijn woorden de de Sound Healing Massage kenmerken.

 

 

Kosten voor de 3 daagse Masterclass Sound Healing Massage:

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 325,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

 

 

Data 2020:  30 september en 7 en 14 oktober 2020

Data 2021:  19 en 26 maart en 9 april 2021

 

 

De cursus Sound Healing Massage is geaccrediteerd door de KTNO en de beroepsverenigingen VVET, NVST en BATC.

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.