Studieplan

Horizon Massage Opleidingen biedt de opleiding Lichaamsgericht coachen volgens chakra filosofie aan in een modulair onderwijsvorm. De opleiding bestaat uit 5 modules van in totaal 25 lesdagen. In de lessen wordt theorie in de praktijk gebracht en dus geïntegreerd.

Vakkennis en betrokkenheid gaan hand in hand.

 

Alle trainingen/opleidingen bij Horizon Massageopleidingen kenmerken zich door de holistische visie; lichaam en geest zijn één. Maar ook de verschillende aspecten zoals emotie, gedachten, spiritualiteit en gedrag horen hierbij. Al deze niveaus zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Al deze niveaus vinden we terug in de menselijke ontwikkeling die wordt weergegeven door de chakra’s. De chakra’s symboliseren zeven bewustzijnslagen die één voor één in elk van ons tot ontwikkeling komen. Door de chakra’s te begrijpen kunnen we ook verstoringen en disbalansen in onze ontwikkeling gaan herkennen en plaatsen. Wanneer we begrijpen op welk bewustzijnsniveau een blokkade zich bevindt, kan dat de coach een onmisbaar handvat geven in zijn werk.

 

Het doel van lichaamsgericht coachen is bewustwording en dat gebeurt vooral op voel niveau. Het lichaamswerk is hierbij het middel; door aanraking en/of lichaamswerk kun je makkelijker in contact met het voelen van je lichaam komen. Het lichaam is de spiegel van wat je denkt, voelt, bent.

 

Studiebelasting

Module Contacturen Thuisstudie (gemiddeld) Totaal
Module 1: Hoe we ons fysiek en energetisch ontwikkelen (chakra’s) 30 uur 100 uur 130 uur
Module 2: Coachen, hoe die je dat? 24 uur 70 uur 94 uur
Module 3: De signalen van je lichaam. 24 uur 70 uur 94 uur
Module 4: Stress en ondersteunende technieken. 36 uur 80 uur 116 uur
Module 5: Aanraken en coachen in de praktijk. 30 uur 100 uur 136 uur
Examen 6 uur 40 uur 46 uur
Eindexamenscriptie 40 uur 40 uur
Verslaglegging en reflectieverslagen 200 uur 200 uur
Therapeutische behandelingen 1 x  + verslaglegging 3 uur 30 uur 33 uur
TOTAAL 153 uur 730 uur 883 uur

 

Aantal ECTS opleiding Lichaamsgericht coachen volgens Chakra filosofie = 31.5 ECTS (1 ECTS = 28 uur)

 

 

Lesindeling en studieniveau

De modules van de opleiding tot Lichaamsgericht coachen volgens chakra filosofie hebben een vaste volgorde.

Tijdens de lessen wordt de theorie afgewisseld met praktijkoefeningen om zo meer duidelijkheid en inzicht te krijgen in de aangeboden lesstof. Gedurende het opleidingstraject motiveren wij je om samen met studiegenoten de geleerde technieken te oefenen en uit te wisselen door het vormen van intervisie groepen.

 

 

Duur opleiding

1 jaar.

 

 

Bijzonder concept

Horizon Massageopleidingen heeft een bijzonder onderwijs concept;  wij bieden namelijk modulair onderwijs aan.
Dit betekent dat je de modules naar eigen inzicht en agenda kunt inplannen. Uiteraard is de volgorde van de lesstof en de modules binnen deze opleiding niet zo maar gekozen. Wanneer je een andere volgorde wilt aanhouden is het mogelijk om langer dan één jaar over deze opleiding te doen.

Je betaalt bij ons geen groot bedrag ineens, maar betaalt per module. Door dit concept kun je bij ons in je eigen tempo studeren.

 

 

Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Kijk wat jouw voordelen zijn op www.belastingdienst.nl of neem contact op met je belastingadviseur.

 

 

Stuur een email naar info@horizon-massageopleidingen.nen wij zenden je graag het studieplan toe van de opleiding Energetisch Massagetherapeut. Maar we maken ook graag een afspraak met je voor een persoonlijk gesprek.

Reageren is niet mogelijk