• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Massageopleidingen.
    Wegens het coronavirus worden een aantal cursussen vanaf half april online aangeboden en kunnen gewoon doorgaan!
    We maken hierbij gebruik van de onlinemogelijkheden en aanvullend filmmateriaal, zodat je op een ontspannen manier de cursussen vanuit huis kunt volgen.
    Wij werken altijd vanuit een warm en persoonlijk contact gecombineerd met een professionele werkhouding. Dat zal online niet anders zijn.
    Door gebruik te maken van filmmateriaal en extra tijd te maken voor persoonlijke begeleiding, kunnen wij garant staan voor de hoge kwaliteit van onze lessen.
    Meer hierover lees je op onze blogpagina, maar uiteraard stellen wij onze cursisten persoonlijk op de hoogte van deze nieuwe werkwijze.Je bent van ❤️ welkom!


Toetsing en Examen

Examen

Er worden gedurende de opleiding Energetisch Kindermassage Therapeut tussentijdse toetsen afgenomen, om een beter beeld te krijgen waar je staat binnen de opleiding. Deze toetsen zijn gekoppeld aan de modules:

 

Klassieke massage 1

Klassieke massage 2

Voetreflex massage

 

Deze toetsen worden aan het eind van de module afgenomen om kennis, inzicht en vaardigheden in kaart te brengen. Elk toets bevat een theorie toets en een praktijk toets.

 

 

Huiswerkopdrachten 

Bij de volgende trainingen dienen huiswerkopdrachten ingeleverd te worden:

– Coachende Vaardigheden met kinderen

– ADHD Massage

– Holistic Pulsing 1

 

 

Stage

Als onderdeel van je eindexamen loop je in het begin van je laatste jaar stage bij een Energetisch Massagetherapeut. Je woont in totaal 4 behandelingen bij en bespreekt deze behandelingen met de Massagetherapeut. Tot slot maak je een verslag van deze behandelingen en nabesprekingen.

 

In dit verslag komen o.a. de waargenomen of gemiste kerncompetenties aan bod.

 

 

Eindscriptie

Om af te studeren op HBO niveau moet je als student laten zien dat je in staat bent een eindscriptie te maken waarvoor je zelf onderzoek verricht; zowel theoretisch als praktijkgericht.

 

Het belangrijkste van een eindscriptie is een goed onderwerp voor jouw onderzoek. Bij Horizon Massageopleidingen nodigen we je uit om een onderwerp te kiezen wat dichtbij jezelf ligt en waar je interesse als van nature naar uit gaat.

Denk hierbij aan bepaalde klachten- en ziekbeelden waar je vaak mee te maken hebt in je praktijk.

Voor de keuze van je onderwerp dien je goedkeuring te krijgen van je studiebegeleider.

 

Behandelingen geven met betrekking tot het gekozen scriptie-onderwerp:

Als onderdeel van je eindscriptie behandel je een cliënt met een ziekte- of klachtenbeeld van je keuze. Je geeft hiertoe minimaal 2 cliënten in totaal 6 behandelingen.

In je behandelingen ben je volledig: je neemt een uitgebreide en zorgvuldige anamnese af en schrijft een behandelplan.

 

 

 

Module Persoonlijke en Therapeutische ontwikkeling

Van elke les binnen deze module schrijft de student een reflectieverslag dat binnen 14 dagen ingeleverd dient te zijn.

 

Van de module Persoonlijke en Therapeutische ontwikkeling schrijft de student  een verslag over de persoonlijke groei als Massage Therapeut. Dit gebeurt aan het einde van elk studiejaar. Dit overkoepelende verslag is de basis van het supervisie gesprek.

 

 

Het praktijkexamen

De student geeft 2 volledige massage behandelingen aan een door Horizon Massageopleidingen aangestelde cliënt aan de hand van een casus. Van deze behandelingen wordt door de student een uitgebreide anamnese en behandelplan geschreven, welke in een eindverslag verwerkt dient te worden.

Na het eindexamen schrijf je een eindverslag aan de hand van je examen. Dit bevat een uitgebreid verslag van de behandelingen tijdens het examen, waarin je verantwoordt wat je hebt gedaan en waarom. Deze dient uiterlijk 4 weken na het eindexamen ingeleverd te worden.

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.