•  

Visie

Werken vanuit een holistische visie 

 

Bij Horizon Massageopleidingen werken we vanuit een holistische visie.

 

In de holistische visie zijn lichaam en geest één geheel en drukken in wezen hetzelfde uit. Ook je gevoel, je emoties, je gedachten, je sociale beleving en je spiritualiteit maken deel uit van dit grote geheel, waarin alles met elkaar samenhangt en elkaar beïnvloedt.

 

Het lichaam laat altijd in hier en nu zien wat er is en is op deze wijze eigenlijk jouw eigen schatkist vol informatie voor jezelf. Je eigen wijsheid en waarheid kun je daarin ontdekken. Je kunt slechts zelf ontdekken wat jouw lichaam je te vertellen heeft; iedereen is immers de expert van zichzelf.

 

De sleutel tot die informatie is het aandachtig ervaren van de signalen van je lichaam. De signalen van je lichaam bieden een ingang om achter deze zelfkennis te komen. Massage is het middel wat daarbij ingezet kan worden en een belangrijke rol kan spelen.

 

Binnen deze visie wordt een klacht of symptoom dan ook niet gezien als alleen maar een materiële storing. Als alles met elkaar samenhangt, heeft ook een klacht meer betekenis dan dat en houdt verband met ons innerlijk leven.

 

De intentie van de holistische massage is dus anders dan bij bv. een ontspannings- of sportmassage. De holistische massage is niet gericht op het bestrijden van spanning en klachten, maar juist op het aandachtig laten voelen daarvan. Meestal gaan we juist weg bij dingen die we als onprettig ervaren in ons lijf en leven. Maar wanneer je met je aandacht bij jezelf kan zijn, of het nu prettig voelt of juist niet, ga je als het ware je oor bij jezelf te luister leggen. Dan ligt de nadruk op ervaren i.p.v. veranderen. En dat is wat deze massage je kan bieden.

 

Het gaat erom deze te kunnen herkennen, erkennen en aanvaarden als een deel van jezelf. Op dat moment vindt er heling plaats; alle delen van jezelf komen weer bij elkaar in een nieuwe balans. Er is weer ruimte voor alle levensenergie om door je heen te stromen.

 

Ook binnen de opleiding Lichaamsgericht Coachen volgens Chakra filosofie kijken en handelen we vanuit deze visie.

Reageren is niet mogelijk