• NIEUW! – De Horizon, de online community voor docenten en studenten van Horizon Opleidingen.

WERKEN MET DE BIOTENSOR

Werken met de Biotensor

 

1 daagse cursus Werken met de Biotensor

 

De biotensor is een meet- en testapparaat dat ontwikkeld is door de Duitse filosoof Dr. J Oberach. De biotensor is een uiterst gevoelig (bio-energetisch) meetinstrument, dat met de aanwezige levensenergie van de cliënt gaat resoneren.

Net zoals je pendelt met een pendelketting of wichelroedes, heet het werken met een biotensor ook pendelen. Een biotensor betekent in het Latijn ook wel ‘gevoeligheid voor straling’ en dat is precies waar het op inspeelt. Hierdoor verschilt het ook van andere pendel methodes. Wanneer je aan het pendelen bent met een biotensor werk je met de theorie van radiësthesie, wat simpelweg ‘het weerklinken van trillingen’ betekent. Deze trillingsfrequenties manipuleren dus volgens de theorie hoe de biotensor beweegt.

 

 

Om het nog wat complexer te maken komt ons onderbewustzijn er ook nog bij kijken. Deze heeft in theorie een constante wisselwerking met die stralingen oftewel de trillingen van lichaam en omgeving. Het idee is dus dat het onderbewustzijn invloed heeft op de trillingen die doorgestuurd worden naar de biotensor. Je zou kunnen zeggen dat de antwoorden die de biotensor geeft dus eigenlijk van diep binnenin onszelf komen. Je weet ze wel, maar je kan er met je bewustzijn niet bij komen. Dat kennen we allemaal. Als je cliënt bv verdrietig is, maar  niet zo goed weet waarom, dan kan zijn onderbewustzijn dit wel verklaren.

 

 

Tijdens deze basiscursus leer je praktisch om te gaan met de biotensor. Een biotensor is een uiterst gevoelig meet- en testinstrument, dat gebruikt wordt als verlengstuk van het onderbewuste weten.  Bij bepaalde vraagstellingen kan de biotensor zichtbaar aangeven wat de antwoorden zijn. Je leert hoe je de biotensor kunt gebruiken voor het testen van kinderen en volwassenen binnen je praktijk. Met de biotensor kan je eerst onderzoek doen om vast te stellen wat de oorzaak is van het klacht. Eigenlijk is alles uit te testen.

 

Je leert hoe je deze testmethode in kan zetten in je massagepraktijk, om je cliënt de juiste ondersteuning te kunnen bieden. Door bepaalde spieren te koppelen aan de daarmee verbonden meridianen, wordt het mogelijk om helderheid te krijgen in thema’s die mogelijk spelen bij je cliënt. In de cursus Werken met de Biotensor leren we deze thema’s uit te testen, zodat je een verdieping in het werken met je cliënten aan kan brengen.

 

Inhoud van deze cursus:

– De bewegingen van de biotensor

– Zuiver testen

 

– De verschillende testmogelijkheden:

– De werking bij pijnklachten

– Opsporen geopatische belasting

– Testen van voeding

– Testen van edelstenen

– Testen van chakra’s

– Testen van vitamines/mineralen

– Testen van remedies

– In gesprek met het onderbewuste

 

– De biotensor in je praktijk:

– Testen n.a.v. verstoringen in bepaalde spieren

– Testen van meridianen en mogelijke thema’s.

 

 

In de cursus Werken met de Biotensor leer je ook hoe het testen van bepaalde aspecten binnen je behandeling enerzijds een waardevolle aanvulling kan zijn en anderzijds bepaalde aspecten kunnen verduidelijken.

 

 

Kosten voor de ééndaagse training Werken met de Biotensor: 

 

Reserveringskosten: € 25,00

Cursuskosten: € 175,00

(inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname)

Tussen de middag is er een verse salade en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

 

Ben je al in het bezit van een biotensor, vermeld dit dan bij je aanmelding, zodat we jou een aangepast tarief in rekening kunnen brengen.

 

Datum 2020: 24 augustus 2020

Datum 2020:  16 december 2020

 

Datum 2021:  31 mei 2021

 

 

De 1 daagse cursus Werken met de Biotensor is geaccrediteerd door de KTNO en de NVST.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.